Λαβρόφ: «Δεν απορρίπτουμε μία συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν»

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συμμετέχουν de facto στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 και επέμεινε ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται εδώ και καιρό στον πόλεμο στην Ουκρανία: «Μου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί συμμετέχουν de facto σε αυτόν τον πόλεμο εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο η Τουρκία να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα ήταν πρόθυμη να ακούσει οποιεσδήποτε προτάσεις και ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος Πούτιν μπορεί να το συζητήσουν αυτό κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Καζακστάν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το πυρηνικό δόγμα

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι όσοι κάνουν συνεχώς εικασίες για έναν πυρηνικό πόλεμο που υποτίθεται ότι θα προκαλέσει η Μόσχα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους για όσα λένε και ότι ο Πούτιν έχει «επανειλημμένα πει ότι στο πυρηνικό μας δόγμα το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να προκύψει μόνο ως μέτρο αντιποίνων».

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν θα απορρίψει μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν σε μια επικείμενη συνάντηση της G20 και θα εξετάσει την πρόταση αν λάβει τέτοια.

Υπήρξαν αναφορές ότι τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ουκρανός Ζελένσκι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί στις 15-16 Νοεμβρίου, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από τη ρωσική ούτε από την ουκρανική κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα