Leaders στην οικονομία, «μεγάλοι» και στην ανθρωπιά

Άμεση ήταν η αντίδραση των ηγέτιδων εταιρειών της χώρας μόλις έγινε ξεκάθαρο το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική. Οι leaders της ελληνικής οικονομικής σκηνής έδειξαν άριστα αντανακλαστικά στηρίζοντας τόσο με δωρεές όσο και με άλλους τρόπους τους κατοίκους.

Μάλιστα, ίσως να είναι και η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά όπου μια ασφαλιστική ήδη έχει καταβάλει αποζημιώσεις. Η Εθνική Ασφαλιστική ήδη την Παρασκευή κατέβαλε αποζημιώσεις ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Ασφαλιστική με τις fast track διαδικασίες που ακολούθησε απέδειξε ότι τόσο η διοίκησή της όσο και οι εργαζόμενοι λειτουργούν με ένα υψηλής στάθμης επαγγελματισμό προς όφελος των ασφαλισμένων τους.

 

Διπλή προσφορά από τα ΕΛ.ΠΕ.

Διπλή η προσφορά του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ.: σε διαρκή συνεννόηση με τους φορείς που έχουν αναλάβει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσεων για την αρωγή των πληγέντων, ο εγχώριος ενεργειακός κολοσσός θα συμβάλει με τη διάθεση ποσού €1.000.000, καθώς και με τη χορήγηση καυσίμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών. Επιπλέον, μετά από αίτημα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ο Όμιλος ΕΛ.ΠΕ. ανέλαβε τη χρηματοδότηση της αεροφωτογράφισης των καμένων εκτάσεων, προκειμένου να αποκτήσουν οι Αρχές όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα βοηθήσουν στην πλήρη αποτύπωση της καταστροφής και στην αποτελεσματική οργάνωση της βοήθειας προς τους πληγέντες.

 

ΟΠΑΠ: Από την πρώτη στιγμή ο ΟΠΑΠ βρέθηκε στο πλευρό του δήμου Μαραθώνα όπου άνοιξε χώρους και φιλοξένησε πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ε΄ Κατασκήνωση του Μαραθώνα, στον Άγιο Ανδρέα. Εκεί βρίσκεται η κινητή μονάδα υγείας του Χαμόγελου του Παιδιού «Ιπποκράτης», η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», ώστε να προσφέρει ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη.

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: To Δ.Σ. της Παγκρητίου Τράπεζας αποφάσισε:

– Τη δωρεά ποσού €50.000 για την κάλυψη μέρους των αυξημένων αναγκών.

– Την αναστολή πληρωμής δόσεων για στεγαστικά, καταναλωτικά και επαγγελματικά δάνεια για χρονικό διάστημα 6-12 μηνών.

– Την παροχή χαμηλότοκων επισκευαστικών δανείων μακρόχρονης αποπληρωμής για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις των πληγέντων πελατών της τράπεζας .

 

ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ-COSMOTE: Από την πρώτη στιγμή, τεχνικοί του Ομίλου ΟΤΕ κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η, όσο το δυνατόν, απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων σταθερής και κινητής στις πληγείσες περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία κατοίκων και επισκεπτών. Επίσης, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών για αίμα, ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω του Προγράμματος Εθελοντικής Αιμοδοσίας, έχει θέσει, από την πρώτη στιγμή, στη διάθεση των Γενικών Νοσοκομείων Αττικής φιάλες αίματος από την Τράπεζα Αίματος.

Σε επίπεδο κινητής τηλεφωνίας, τώρα, η COSMOTE προσφέρει δωρεάν επικοινωνία παρέχοντας 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα, σε όλους τους συνδρομητές κινητής –συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής– έως και τις 31/7. Παρέχει επίσης 1GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής –συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής– από τις 24/7 και για τις επόμενες πέντε ημέρες. Τέλος, αναστέλλει κάθε διαδικασία για –οριστική ή προσωρινή– φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και τηλεόρασης στις πληγείσες περιοχές, μέχρι και τις 24/9/18.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των παραπάνω περιοχών θα μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν δωρεάν όλα τα διαθέσιμα καρτοτηλέφωνα, για κλήσεις προς αστικά, υπεραστικά και κινητά, έως και τις 31/7.

 

WIND: Έως τις 31/7 επεκτείνει η Wind την προσφορά δωρεάν επικοινωνίας (1.500΄ προς εθνικά κινητά & σταθερά και 1,5GB) σε όλους τους συνδρομητές κινητής και καρτοκινητής WIND στις πληγείσες περιοχές της Αττικής και ταυτόχρονα η εταιρεία προχωρά σε άρση φραγής εισερχομένων & εξερχομένων κλήσεων σε όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής και σταθερής για τους κατοίκους των περιοχών αυτών έως και 31/08. Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε σε αγορά κλινοσκεπασμάτων τα οποία στάλθηκαν στη Ραφήνα για τη φιλοξενία των πληγέντων στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου. Στο ίδιο σημείο, εγκαταστάθηκαν ειδικοί σταθμοί φόρτισης κινητών συσκευών.

 

 

Εθνική Τράπεζα: Από την πλευρά της η ΕΤΕ ανακοίνωσε ότι προσφέρει €1.000.000 ως άμεση οικονομική βοήθεια για όσους έχουν πληγεί από τις θανάσιμες πυρκαγιές στην Αττική.

 

 

 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Το Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ αποφάσισε τη διάθεση ποσού € 5.000.000 ως συνεισφορά στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της ενίσχυσης των πληγέντων.

ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Η ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. αποφάσισε να στηρίξει για ακόμη μία φορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσφέροντας το ποσό των €100.000 για την προστασία της ζωής και των φυσικών πόρων.

ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΩΝΑΣΗ & ΛΑΤΣΗ: Στο πλευρό των πυροπαθών στέκεται το Ίδρυμα Ωνάση προσφέροντας το ποσό των €5.000.000 στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, ενώ αντίστοιχο ποσό ανακοίνωσε και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

Με το ποσό του €1.000.000 θα ενισχύσει άμεσα τους πληγέντες από την τραγωδία της Αττικής η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως έκανε γνωστό ήδη από το απόγευμα της Τρίτης με ανακοίνωσή της. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες για να ανοιχτούν λογαριασμοί σε 3 τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha), ώστε οι φίλαθλοι του συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Τις εισπράξεις του αγώνα με τη Βασιλεία στο Τσάμπιονς Λιγκ προσέφερε από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης