“Λευκός καπνός” από Κομισιόν για ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Θετικό μήνυμα για την διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έλαβε σήμερα το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με αυτό, η Κομισιόν εγκρίνει την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως αναφέρει επιστολή που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Αλμούνια. Με τον τρόπο αυτό  η εταιρεία απαλλάσσεταιαπό το θέμα των κρατικών ενισχύσεων κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πιο εύκολη η αποκρατικοποίησή της. 

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αυτή η έγκριση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο όχι μόνο στην ιστορία των σιδηροδρομικών μεταφορών αλλά γενικότερα στον τομέα των επενδύσεων καθώς η επικείμενη ιδιωτικοποίηση θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον σιδηρόδρομο, στους εργαζόμενους και στο κοινωνικό σύνολο.

Σημειώνεται πως, το ενδιαφέρον για τον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι έντονο και, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμοι να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό είναι ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα, αλλά και κρατικές εταιρείες από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, αλλά και δύο επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης