«Λιακάδα» στρατηγικής τριπλής συνεργασίας για τη SUNLIGHT

Οι επιχειρηματικές… λιακάδες για τη SUNLIGHT, η ναυαρχίδα του Ομίλου Olympia (συμφερόντων Πάνου Γερμανού) συνεχίζονται παρά την οικονομική βαρυχειμωνιά που προκαλεί η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η leader εταιρεία τεχνολογίας στην παραγωγή μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας συμμετέχει σε μία από τις μεγαλύτερες στρατηγικές συνεργασίες της τελευταίας περιόδου στην Ελλάδα με καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση των «πράσινων» υποδομών και επενδύσεων μέσω της παροχής μπαταριών λιθίου;

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι της SUNLIGHT, είναι η πρώτη φορά που τρία μεγάλα brand στον κλάδο τους, η αμερικάνικη CROWN, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ανυψωτικών μηχανημάτων υψηλής ποιότητας στον κόσμο, η διεθνής εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαμεταφοράς και logistics SEAGULL SA, και η «δική» μας SUNLIGHT, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται στρατηγικά με αποτέλεσμα την παροχή μίας ολοκληρωμένης λύσης μπαταριών λιθίου που θα καλύπτει ενεργειακά τις ανάγκες των νέων και σύγχρονων αποθηκευτικών κέντρων διανομής της SEAGULL SA σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΗΣ SUNLIGHT ΜΕ CROWN ΚΑΙ SEAGULL SA ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

Η επαναστατική σειρά μπαταριών λιθίου της SUNLIGHT συνδυάζει τα σημαντικά πλεονεκτήματα των μπαταριών τεχνολογίας λιθίου, όπως υψηλές επιδόσεις σε απαιτητικές εφαρμογές, 17 επίπεδα ασφάλειας, μεγάλη διάρκεια ζωής και αποθηκευτική χωρητικότητα ενέργειας καθώς και χαμηλό κόστος χρήσης, με τις καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας Industry 4.0., που αφορούν στη χρήση τεχνολογιών Internet of Things στη βιομηχανία.

Η σημαντική επένδυση της SEAGULL, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, αφορά στην επταετή μίσθωση 60 νέων ανυψωτικών μηχανημάτων υψηλής ποιότητας από την εταιρεία Crown, τα οποία συνοδεύονται με μπαταρίες λιθίου SUNLIGHT τελευταίας τεχνολογίας. Η ασφάλεια, η ποιότητα και η αντοχή σε σκληρή εργασία των μηχανημάτων CROWN σε συνδυασμό με τη σύγχρονη και «καθαρή» ενέργεια των μπαταριών λιθίου της SUNLIGHT συνιστούν μεγάλο πλεονέκτημα για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους ενέργειας, με τρόπο οικονομικό και αποδοτικό για τη SEAGULL και τους πελάτες της. Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος μιας σειράς κινήσεων εκ μέρους της SEAGULL, η οποία ενισχύει θετικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα «πρασινίζοντας» εξ ολοκλήρου τον εξοπλισμό των αποθηκών της.

Η συνεργασία των τριών μεγάλων εταιρειών με διεθνή δραστηριότητα τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων στον μετασχηματισμό του τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποδεικνύοντας την αξία των πράσινων επενδύσεων σε έναν κλάδο με πρωτεύουσα σημασία εν μέσω της κρίσης που έφερε η πανδημία της COVID-19.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το πανδημικό 2020 δεν θα είναι μία χαμένη χρονιά επίδειξης αντοχών για τη SUNLIGHT, αλλά μια ευκαιρία να συνεχιστεί –τηρουμένων των αναλογιών– η πρωταθληματική χρονιά που έκανε το 2019 η θυγατρική του Ομίλου Olympia. Θυμίζεται ότι το περασμένο έτος ήταν κομβικό από πολλές απόψεις για τη SUNLIGHT, αφού κατά τη διάρκεια του άπλωσε τα παραγωγικά φτερά της και εντός… έδρας (με την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της στην Ξάνθη) αλλά και εκτός συνόρων με την απόβαση στις ΗΠΑ (δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος αγορά παγκοσμίως) μέσω της δημιουργίας της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA Inc.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα