Λουτσέσκου: «Τα δύσκολα παιχνίδια βοηθούν να είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι»

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο (3/11), στο Περιστέρι, τον δεύτερο Ατρόμητο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου -που μίλησε με αφορμή το ντέρμπι κορυφής- περιμένει μια δύσκολη αναμέτρηση, για αμφότερους τους αντιπάλους, προσβλέποντας να είναι νικηφόρα για τη δική του ομάδα.

Ακόμα, ο Ρουμάνος τεχνικός, επισήμανε ότι κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει τους «ασπρόμαυρους» έχει « ένα έξτρα κίνητρο» και τόνισε πως είναι «αδύνατον να κερδίσεις όλα τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό για τις μεγάλες ομάδες, είναι να μειώσουν τον αριθμό των παιχνιδιών που θα δε μπορέσουν να κερδίσουν».

Συγκεκριμένα, στην κάμερα της Nova, δήλωσε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο. Ο Ατρόμητος έχει καλή νοοτροπία. Από έξω μπορεί να σκεφτείς ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ, που παίζει με πολλή ενέργεια στα μαρκαρίσματα έχει έμπειρους παίκτες και με πολύ καλό πνεύμα, πάνω από όλα. Από την άλλη πλευρά, θα είναι δύσκολο και για αυτούς, γιατί κι εμείς είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Περιμένω να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι στο οποίο θα κερδίσουμε».

Για τη διαχείριση και ενδεχόμενες αλλαγές στους αγώνες που ακολουθούν: «Τι να αλλάξουμε και πως; Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση. Έχουμε τον Παναιτωλικό, που ακολουθεί μετά το παιχνίδι του Europa League. Μετά έχει τη διακοπή και μετά ακολουθεί η Ξάνθη, η οποία τώρα, είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Μπροστά μας, βρίσκονται πάντα ομάδες που βελτιώνονται συνεχώς. Κάθε παιχνίδι για εμάς, είναι δύσκολο. Ίσως αυτό μας βοηθάει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι και να είμαστε προετοιμασμένοι και να παίρνουμε όλους τους βαθμούς όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Αν διαφοροποιείται το κίνητρο, με την ολοκλήρωση των ντέρμπι: «Στο ποδόσφαιρο όταν σκέφτεσαι ότι μια ομάδα είναι υποδεέστερη από σένα, αυτόματα χάνεις το παιχνίδι. Μπορεί να είναι υπάρχει διαφορετική ποιότητα, διαφορετικός οργανισμός, αλλά τα παιχνίδια θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τα κερδίσεις, όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά, πολύ πριν το παιχνίδι. Κάθε ομάδα που μας αντιμετωπίζει έχει ένα έξτρα κίνητρο, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε παιχνίδι».

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος για το πρωτάθλημα: «Δε θέλω να μιλήσω για αυτό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε εμάς και πως θα παίξουμε, ξέροντας πάντα πως συμπεριφέρονται οι αντίπαλοι μας. Κοιτάμε πάντα παιχνίδι με παιχνίδι και προσπαθούμε να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών από αυτά».

Για τον Μαουρίσιο: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι μαζί μας από την επόμενη εβδομάδα, να είναι μαζί με το γκρουπ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και να πάρει λεπτά, στο παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί».

Αν η ήττα από τη Βίντι λειτούργησε ως αφύπνιση: «Όχι… Δεν έχει καμία σχέση το ένα παιχνίδι με το άλλο. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, κάποια στιγμή χάνεις γιατί είναι αδύνατον να κερδίσεις όλα τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό για τις μεγάλες ομάδες, είναι να μειώσουν τον αριθμό των παιχνιδιών που θα δε μπορέσουν να κερδίσουν».

Για τον Βέρνμπλουμ: «Περιμένω να συνεχίσει τη δουλειά. Είναι στη διαδικασία, της προσαρμογής, της προετοιμασίας, τώρα άρχισε να παίζει 90λεπτα. Έχει δυνατή προσωπικότητα. Κάθε νέος παίκτης στην ομάδα, χρειάζεται χρόνος για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό».

Για την εικόνα Ζαμπά και Λημνιού με τον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω όταν αρχίζει το παιχνίδι, ποια είναι η ηλικία των παικτών. Δεν το κοιτάω καν. Περιμένω ο καθένας να δίνει ότι μπορεί σε κάθε παιχνίδι και προπόνηση. Προσπαθώ να είμαι κοντά σε κάθε παίκτη, όταν το χρειάζεται. Με τους νέους παίκτες, περνάμε περισσότερο χρόνο για τακτικές αναλύσεις, κάποια τεχνικά στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν και οι ίδιοι. Είμαι χαρούμενος όταν κερδίζει η ομάδα, όταν παίζει καλό ποδόσφαιρο και ο κάθε παίκτης, βρίσκεται στην κορυφή της απόδοσης του».

Για τη διαχείριση του Πέλκα: «Θα δούμε…»

 

Διαβάστε επίσης