ΜΑΡΙΑ-ΡΙΤΑ ΓΚΑΛΙ: Μια Ιταλίδα στο Χαλάνδρι (και τον ΔΕΣΦΑ)

Ποια ειναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου

Μια Ιταλίδα στο Χαλάνδρι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, αφού στο αρχηγείο του ΔΕΣΦΑ στη λεωφόρο Μεσογείων θα κάνει πλέον… κουμάντο η Μαρία Ρίτα Γκάλι ως η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, αντικαθιστώντας τον επί διετία CEO Νικόλα Μπατιλάνα. Στη Μαρία Ρίτα Γκάλι δεν είναι άγνωστα τα κατατόπια στον ΔΕΣΦΑ, καθώς ήταν αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Χαρτοφυλακίου τής Snam S.p.A. και πρόεδρος της κοινοπραξίας SENFLUGA Energy Holdings S.A., πλειοψηφικού μετόχου του ΔΕΣΦΑ, έχοντας διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διαδικασία εξαγοράς του Διαχειριστή το 2018.

Το ντεμπούτο της στην ενεργειακή αγορά η κα Γκάλι το έκανε στην Eni το 1997, εργαζόμενη ως πτυχιούχος πυρηνικής μηχανικής από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, συμμετέχοντας σε διεθνή έργα και σε πρωτοβουλίες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Ως μέλος του Δ.Σ. της Eni, συμμετείχε στον έλεγχο επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ενώ από το 2006 η Μαρία Ρίτα Γκάλι διετέλεσε υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και από τον Ιανουάριο του 2010 του Τμήματος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου. Τον Οκτώβριο του 2016, εντάχθηκε στη Snam ως Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Διεθνούς Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου.

Ο διορισμός στο τιμόνι του ΔΕΣΦΑ ενός ανώτερου στελέχους με ισχυρό διεθνές υπόβαθρο στον κλάδο της ενέργειας, όπως η κα Γκάλι, επιβεβαιώνει τη δέσμευση των μετόχων του ΔΕΣΦΑ στην επιτάχυνση της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας προς έναν ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω του οποίου η Ελλάδα καθίσταται ένας εμπορικός κόμβος και μια βασική πύλη στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα