«Μάχη» για μια σακούλα δωρεάν τρόφιμα

Ποδοπατήματα, σπρωξιές, συνωστισμός και κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν στην αγορά του Κολωνού όταν ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί προσπάθησε να προσεγγίσει τους πάγκους για να παραλάβει τα τρόφιμα. Κάποιοι πολίτες μάλιστα ανέβηκαν και γκρέμισαν τους πάγκους με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να δυσκολευτούν να δώσουν τις σακούλες που είχαν ετοιμάσει. Ίδιες εικόνες εξαθλίωσης με εκείνη τη διανομή τροφίμων έξω από το υπουργείο ανάπτυξης, με χιλιάδες απλωμένα χέρια που διεκδικούσαν μια σακούλα με πατάτες.

Τα τρόφιμα μοιράστηκαν σε επτά περιοχές της Αττικής: Στην Άνω Νέα Σμύρνη στην οδό Ελλησπόντου, στο Περιστέρι στον Άγιο Αντώνιο, στον Κολωνό στην οδό Επιδαύρου, στη Δραπετσώνα στην οδό Ρήγα Φεραίου, στη Νίκαια στην οδό Φιλαδελφείας, στο Μενίδι στο Δημαρχείο (Μποσδα) και στην Ελευσίνα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Παράλληλα στην αγορά της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί εκατοντάδες πολίτες προκειμένου να πάρουν από μία σακούλα με δωρεάν προϊόντα.

Πάνω από 150 παραγωγοί των προαναφερόμενων περιοχών βρέθηκαν στην Καμάρα, μοιράζοντας δωρεάν φρούτα και λαχανικά, όπως τομάτες, αγγούρια, πιπεριές και μαρούλια.

«Από το συνωστισμό του κόσμου έχουμε μέχρι και λιποθυμίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των παραπάνω περιοχών (που αριθμεί 5000 μέλη), Βασίλης Μακρίδης.

Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ 

Το γενικευμένο κλίμα έντασης στην λαϊκή του Κολωνού φαίνεται πως θέλησαν να εκμεταλλευτούν μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς ομάδα της ακροδεξιάς οργάνωσης επιτέθηκε σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μοίραζαν φυλλάδια για τους υποψήφιους της Κουμουνδούρου Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Ρένα Δούρρου.

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι σημερινοί τραμπουκισμοί Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκή αγορά στον Κολωνό, πιστοποιούν εκ νέου δύο πράγματα: Πρώτον, το ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιεί βία κατά των αντιπάλων της και στρέφεται εναντίον θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών, όπως η απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών. Δεύτερον, το ότι ακόμα και μετά την πολιτική κατακραυγή και τις διώξεις εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν τη δολοφονία Φύσσα, αυτή επιμένει σε εγκληματικές κι αντιδημοκρατικές πρακτικές. Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος και είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στους υμνητές του ναζισμού. Δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς, δίνουμε τον αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη στις 18 και τις 25 του Μάη».

 

Διαβάστε επίσης