Με αυτόν τον τρόπο ο Λιγνάδης “ψάρευε” ανήλικά παιδιά

Τι καταγγέλλει ο ποινικολόγος Γ. Βλάχος αναφορικά με την δράση του γνωστού θεατράνθρωπου

Αναφορικά με το σχέδιο που ακολουθούσε ο Δημήτρης Λογνάδης προκειμένου να “ψαρεύει” ανήλικους και στη συνέχεια να τους βιάζει, αναφέρθηκε ο ποινικολόγος Γ. Βλάχος, μιλώντας στο ΜEGA.

Όπως αποκαλύπτει ο ποινικολόγος, ο ηθοποιός σύχναζε στην πλατεία δίπλα στο σπίτι του, στο Μεταξουργείο, και «ψάρευε» ανήλικα παιδιά που είχαν όνειρα. Εκεί σύχναζαν παιδιά του Γυμνασίου, όπως ο μηνυτής που ήταν τότε 14 ετών, και τον οποίο βίασε ο σκηνοθέτης, το 2010, όπως κατήγγειλε.

Όλα ξεκινούσαν όταν ο ηθοποιός – σκηνοθέτης ανέπτυσσε σχέσεις μαζί τους και τους έλεγε πως ψάχνει νέα παιδιά με ταλέντο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος, δικηγόρος του 25χρονου που κατέθεσε μήνυση για βιασμό από σκηνοθέτη.

Τους έλεγε πως «η ηλικία των 14 – 15 ετών ήταν η κατάλληλη για να αναδειχτεί το ταλέντο τους, για να βγουν προς τα έξω».

Ουσιαστικά δηλαδή, τους υποσχόταν μια λαμπρή καριέρα και με αυτόν τον τρόπο τα προσέλκυε για να ικανοποιηθεί ο ίδιος αργότερα πάνω τους.

Με τον μηνυτή – πελάτη του, που ήταν ένα παιδί 14 ετών και μπορούσε εύκολα να το «χειραγωγήσει», ο κ. Βλάχος είπε, στο MEGA, ότι ο Λιγνάδης τον πήγαινε βόλτες με την μηχανή του σε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και του έλεγε πως ήταν καλύτερος. «Εγώ θα σε κάνω αστέρι» έλεγε ο σκηνοθέτης στον ανήλικο μαθητή.

Με πρόσχημα την αναζήτηση ταλέντων, αποκάλυψε ο κ. Βλάχος, του ζητούσε να φέρει την παρέα του στο σπίτι του. «Και όταν πήγαν όλοι μαζί, νεαρά ανήλικα παιδιά, τους πρότεινε να συνευρεθούν όλοι μαζί» , είπε ο ποινικολόγος.

Ο μηνυτής, σήμερα 25 ετών, τότε ήταν 14 ετών και φοιτούσε στη β΄ γυμνασίου δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Πως έφτασαν στην σύλληψη Λιγνάδη

Μετά την μήνυση η εισαγγελία εντόπισε τους μάρτυρες που επικαλέστηκε ο μηνυτής και πήρε καταθέσεις, «δένοντας» την υπόθεση. Έτσι, πολύ γρήγορα οι εισαγγελείς έφθασαν στο σημείο να έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για να ασκήσουν δίωξη και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα του βιασμού που δεν είχε παραγραφεί.

Όπως είπε ο κ. Βλάχος υπάρχουν και άλλα αδικήματα που έχουν παραγραφεί από τις μαρτυρίες και έχουν αναδειχθεί από τα ρεπορτάζ ότι χορηγούσε σε ανηλίκους ναρκωτικά και αλκοόλ.

Οι ποινές που προβλέπονται

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα και με βάση τις κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, το αδίκημα είναι κακούργημα.

Επισύρει κάθειρξη 10 ετών για κάθε πράξη.

Όπως εξήγησε ο ποινικολόγος, η ελάχιστη ποινή είναι 5-10 έτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα