Με διαβατήρια εμβολιασμού στα ματς της Εθνικής Αγγλίας

To Euro 2020 γίνεται με έναν ολόκληρο καθυστέρηση, ελέω του κορωνοϊού.

Το άσχημο είναι πως η πανδημία δεν έχει φύγει από τη ζωή μας και συνεχίζει να ταλανίζει την ανθρωπότητα, με τον κόσμο του ποδοσφαίρου να παίρνει από την πλευρά του κάθε δυνατό μέτρο για να προφυλάξει τόσο τους αθλητές όσο και τους φιλάθλους που θα δώσουν πνοή σε αυτή τη διοργάνωση.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Times”, τα ματς που θα δώσει η εθνική Αγγλίας στο επιβλητικό “Γουέμπλεϊ” θα είναι ιδιαίτερα καθώς για πρώτη φορά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαβατήρια εμβολιασμού ως μέσο πρόσβασης σε ένα αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τότε που ξέσπασε ο εφιάλτης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο “ναό του ποδοσφαίρου” για τα τρία ματς της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα είναι υποχρεωμένοι να δείξουν την εφαρμογή του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο) όπου θα επιβεβαιώνει πως είτε έχουν περάσει 14 ημέρες από τότε που έκαναν και τη δεύτερη δόση εμβολιασμού τους είτε πως έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ ελέγχου για κορωνοϊό τις προηγούμενες 48 ώρες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω μέσο, τα τρία λιοντάρια θα έχουν την υποστήριξη 22.500 οπαδών τους σε καθένα από τα τρία ματς που θα δώσουν στον 4ο όμιλο απέναντι σε Κροατία, Σκωτία και Τσεχία, με το νούμερο αυτό να αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου.

Εάν μάλιστα πάνε όλα καλά με το σύστημα καταγραφής των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τότε δεν αποκλείεται να ανοίξει ο δρόμος για να βρεθούν περισσότεροι φίλαθλοι στις εξέδρες στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό του Euro, ματς που είναι προγραμματισμένα και αυτά να λάβουν χώρα στο γήπεδο της αγγλικής πρωτεύουσας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα