Με οικολογική ατζέντα η Γεννηματά στη ΔΕΘ

Και μανιφέστο συμμόρφωσης προς… αντιφρονούντες» ετοιμάζει η Γεννηματά για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη

Συνοδευόμενη από την Κατερίνα Μπατζελή, που είναι επικεφαλής της παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά», αλλά και υποψήφιους βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια, η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε παραμονή της Παναγίας στις περιοχές που δοκιμάστηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (13/8).

Η πρόεδρος του Κινήματος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη στάχτη που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα κατακαίγοντας το συμπαγές πευκοδάσος στη Δίρφη, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής και αποτελεί ένα από τα 19 αισθητικά δάση που έχουμε στην Ελλάδα και αποτελεί προστατευόμενη τοποθεσία του δικτύου Natura 2000.

Ειρωνεία της τύχης; Κατά την προσεχή άνοδό της στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Φ. Γεννηματά έχει προγραμματίσει να αναφερθεί εκτενώς στην ομιλία της για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, το ρεπορτάζ από τη Χαριλάου Τρικούπη λέει ότι η πρόεδρος του Κινήματος θα σκιαγραφήσει τη σύγχρονη πρόταση του ΚΙΝΑΛ, η οποία εκτιμάται ότι απαντά στις ιδιαίτερες οικολογικές προκλήσεις των καιρών.

Δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα «πρόλαβε» τη Φώφη Γεννηματά, αλλά αυτό δεν ακυρώνει τον προγραμματισμό της. Αντιθέτως, λένε τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, δίνει ακόμη πιο επιτακτικό χαρακτήρα στην οικολογική παρέμβαση του Κινήματος, αφού η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της και στη χώρα μας.

Κατά τα λοιπά, τα σπουδαία για το ΚΙΝΑΛ περιστρέφονται, ημερολογιακά τουλάχιστον, γύρω από την 3η του Σεπτέμβρη και τους σχετικούς εορτασμούς που θα λάβουν χώρα. Η πολιτική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να γίνει εκτός των τειχών της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας, προκειμένου να τιμηθεί ο αγροτικός κόσμος.

Το κλου εκείνης της ημέρας; Οι πληροφορίες λένε ότι στο πλαίσιο της εμβληματικής για το κόμμα της επετειακής εκδήλωσης η Φώφη Γεννηματά θα αποπειραθεί να δεσμεύσει τα στελέχη της στην αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, οχυρώνοντάς το από περαιτέρω αποψίλωση από τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και από τις σειρήνες της Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης