Με τις ευλογίες Σαμαρά ο Παπαχρήστος στον ΟΟΣΑ

Αφού πρώτα έδιωξε την Τίνα Μπιρμπίλη, εν συνεχεία ο Αντώνης Σαμαράς δίνει και νέο χτύπημα στον πρώην συμμαθητή του Γιώργο Παπανδρέου. Κι αυτό διότι στέλνει στον ΟΟΣΑ τον Βαγγέλη Παπαχρήστο, ένας από τους πρώτους διαγραφέντες (Δεκέμβριος 2010) από τον πρώην πρωθυπουργό, όταν αντιτάχθηκε στο Μεσοπρόθεσμο  του πρώτου Μνημoνίου.

Με απόφαση πρωθυπουργού λοιπόν ο Ευ. Παπαχρήστος αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ υπό τον Γεώργιο-Στυλιανό Πρεβελάκη, ο οποίος αντικατέστησε την Τίνα Μπιρμπίλη στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου.

Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής δεν έθεσε υποψηφιότητα με άλλο κόμμα στις περσινές εκλογές αν και ακουγόταν ότι θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παραμένει σταθερά σε «αντιμνημονιακή πλεύση» και οι φήμες τον έφεραν να έχει δεχθεί τα εύσημα του Σαμαρά για τη στάση του στην προηγούμενη Βουλή. Ως μέλη και οι δύο της κοινοβουλευτικής οικονομικής επιτροπής το 2008 (πριν ο σημερινός πρωθυπουργός αναλάβει υπουργός Πολιτισμού) είχαν «καλή συνεργασία», καθώς οι απόψεις τους για τα ζητήματα ύφεσης και λιτότητας συνέκλιναν.

Ειδικά αυτό το τελευταίο θεωρείται από τον Παπαχρήστο «σημαντικό πεδίο δράσης» στον ΟΟΣΑ, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος διεθνής Οργανισμός που καυτηρίασε προ μηνών τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές της λιτότητας  που ακολουθεί η Ευρώπη.

Η τυπική διαδικασία επικύρωσης του διορισμού θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, προκειμένου ο ίδιος να μετάσχει στην ετήσια σύνοδο του ΟΟΣΑ που θα γίνει στα τέλη Μαΐου στο Παρίσι.
Ο Ευ. Παπαχρήστος αντικαθιστά τον Γεώργιο Ζαραλή, ο οποίος είχε διορισθεί σε αυτή τη θέση το 1996 από την κυβέρνηση Σημίτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα