Μέχρι το σταθμό «Ειρήνη» ο Ηλεκτρικός – Με προβλήματα τα λεωφορεία στην Αθήνα

Ο χιονιάς έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα και δυσκολεύει τις μετακινήσεις των πολιτών.

Μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» εκτελούνται από το πρωί της Τρίτης τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ).

Παράλληλα, με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης, από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στη Λιοσίων βγαίνουν τα λεωφορεία με δυσκολία, ενώ από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας μέχρι τις 6:30 το πρωί, ήταν αδύνατον να βγουν.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ο κύριος Σιορίκης, τα τοπικά δρομολόγια σε δήμους όπως το Μενίδι και αλλού, δεν εκτελούνται και γι’αυτό όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να ενημερωθούν για την κατάσταση πριν ξεκινήσουν.

Για παράδειγμα, στη γραμμή 622 , τα δρομολόγια εκτελούνται έως την Πλατεία Κυψέλης, χωρίς διέλευση από τις περιοχές της Άνω Κυψέλης Δήμου Αθηναίων και του Γαλατσίου.

Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο καθώς΄οπως εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων του Μετρό Σπύρος Ρεβύθης στο κομμάτι του προαστιακού από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας «έχει πιάσει χιόνι στα κινητά μέρη και προσπαθούν να τα ξεπαγώσουν οι συνάδελφοι». «Θεωρητίκά μέσα στην ημέρα το πρόβλημα θα αποκατασταθεί» πρόσθεσε ο κ. Ρεβύθης.

Διαβάστε επίσης