Μείωση 20% στις επενδύσεις στη Βιομηχανία, καταγράφει ο ΙΟΒΕ

Μείωση σε ποσοστό 20% καταγράφουν οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της βιομηχανίας το 2012, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2013.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΙΟΒΕ, η πτώση στην επενδυτική δραστηριότητα πέρυσι χαρακτηρίζει τους περισσότερους από τους εξεταζόμενους κλάδους. Εντονότερη, όμως, είναι η μείωση σε εκείνον της ένδυσης – υπόδησης, όπου η μείωση των επενδύσεων ξεπέρασε το 90%. Στα Χημικά προϊόντα, η αντίστοιχη πτώση στις επενδυτικές δαπάνες ήταν επίσης έντονη (-40,1%), ενώ σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε και στην Κλωστοϋφαντουργία (-64,6%).

Στους κλάδους των Μη Μεταλλικών Ορυκτών, αλλά και στα Τρόφιμα – Ποτά – Καπνός καταγράφεται άνοδος στην επενδυτική δραστηριότητα σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις για το 2012 (76,3% και 9,7% αντίστοιχα), όταν οι αντίστοιχες εκτιμήσεις για το 2011 ήταν αρνητικές για τον πρώτο κλάδο, αλλά στα περίπου ίδια επίπεδα για τον δεύτερο (-18,5% και 8,6%).

Τέλος, νέα πτώση της τάξεως του 11,5% – μικρότερη όμως σε σχέση με το προηγούμενο έτος – σημειώθηκε και στις επενδυτικές δαπάνες στους Λοιπούς κλάδους, με τα Διυλιστήρια να καταγράφουν πάντως επενδυτική σταθερότητα (0,1%).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα