Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον Τσίπρα τι θα συμβεί εάν δεν διώξει τον Πολάκη

Αίσθηση προκάλεσε άρθρο στα ΝΕΑ του μέλους της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ομότιμου καθηγητή του LSE Νίκου Μουζέλη κατά της ανοχής του Αλέξη Τσίπρα στον πολακισμό.

Το μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας θεωρεί καταστροφική τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη και εγκαλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για παθητικότητα απέναντι στα συνεχή ξεσπάσματα του αμετροεπούς πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Mε το άρθρο του ο Νίκος Μουζέλης προειδοποιεί τι θα συμβεί εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαλλαγεί από τον Παύλο Πολάκη.

Ο εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Σημίτη, μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, που η μετακίνησή του στον ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε αρκετά, γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του-παρέμβαση:

«Με τη θεαματική άνοδό του ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές κινήσεις. Οδήγησε στην έξοδο την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Στη συνέχεια στράφηκε προς τον μεσαίο, κεντροαριστερό χώρο δημιουργώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Κατάφερε να επιλύσει τη χρονίζουσα εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Έκανε όμως δυο βασικά λάθη. Τη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ και τη διατήρηση του παρωχημένου πολακισμού.

 

Αντί να σταματήσει τις εξαλλοσύνες του ευέξαπτου βουλευτή, τον διόρισε κεντρικό μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να κάνει ένα θαυμάσιο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι καιρός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει πολιτική και να βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από στελέχη όπως ο Πολάκης. Αν δεν το κάνει, το κόμμα του θα συνεχίζει την αυτοϋπονόμευσή του».

Και σε άλλο σημείο εξηγεί: «Η διογκούμενη ένταση κορυφώθηκε όταν με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου ο Παύλος Πολάκης, σε μια από τις συνηθισμένες αμετροεπείς αντιδράσεις του, κατηγόρησε τη ΝΔ ως παράταξη δωσίλογων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα