Μενδώνη: «Η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι στάση ευθύνης»

Ισχυρίζεται η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, υπερασπίζεται με δήλωσή της την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει -για παραβίαση των διατάξεων περί πολυϊδιοκτησίας- την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών.

Η υπουργός χαρακτήρισε την τροπολογία σαν «στάση ευθύνης», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση «οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας».

Βέβαια, καθήκον της εκάστοτε κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των νόμων να μην εξαρτάται από την -επικοινωνιακή ή άλλη- ισχύ του θιγόμενου. Αλλά επί αυτού δεν τοποθετήθηκε η υπουργός.

Αναλυτικά η δήλωση της: «Η ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση ασφαλώς σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα αρμόδια όργανα τους τη ρύθμιση. Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρησης της ποινής εντός του πλαισίου που καθορίζει ο νομοθέτης.

Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία που είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν και προσπαθεί να ανακάμψει, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης είναι μια στάση ευθύνης.

Η ενότητα είναι αναγκαίος πόρος προόδου όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα του ποδοσφαίρου, αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα μας.

Στην παρούσα φάση η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα που δεν αφήνουν περιθώρια για ένταση ή διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της».

Διαβάστε επίσης