Μέτωπο αμνησίας ζητά ο Κοτζιάς για να αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο επιμένων νικά. Κάπως έτσι σκέφθηκε ο Νίκος Κοτζιάς που απέστειλε νέες επιστολές προς τους επικεφαλείς των κομμάτων που βρίσκονται εντός του Κοινοβουλίου κι έχουν προσδιοριστεί ως κεντροαριστερά, όπως επίσης και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κι επικεφαλής της Πολιτικής Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, την οποία θέλει να μετατρέψει σε κόμμα, στις επιστολές του προτείνει «μέτωπο σωτηρίας και αναγέννησης της χώρας».

Γνωστή ιστοσελίδα που υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τις επιστολές Νίκου Κοτζιά, ο οποίος ξεχνά το τι έλεγε επί τόσα χρόνια γι’ αυτούς τους οποίους καλεί για να διασώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αποστέλλει επιστολές προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κοτζιάς, αλλά επιμένει στην δημιουργία μετώπου. Την πρώτη φορά μία τυπική απάντηση έλαβε από τον Γιώργο Παπανδρέου στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, αλλά επί της ουσίας ο πρώην πρωθυπουργός δεν έλεγε τίποτα. Ένα ηχηρό όχι είπε ο Βαρουφάκης, ενώ στον Περισσό δεν ασχολήθηκαν. Το δε ΚΙΝΑΛ δεν απέστειλε απάντηση, αλλά δημοσιοποίησε ότι τέτοιες ενέργειες δεν το καλύπτουν.

Εκτός των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25 και ΚΙΔΗΣΟ (Παπανδρέου), ο Νίκος Κοτζιάς απέστειλε επιστολές προς τους Οικολόγους-Πράσινους (κάνουν ότι τους πει ο Τσίπρας), τον Παύλο Γερουλάνο, την Λούκα Κατσέλη και την Πολιτική Οικολογία-Πράσινο Κύμα.

Για διαπλοκή στον Τσίπρα

Ο Νίκος Κοτζιάς στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα μεταξύ άλλων τονίζει μεταξύ άλλων: «Ασφαλώς τα προγράμματα των προοδευτικών δυνάμεων έχουν διαφορές και αυτό είναι από μια σκοπιά καλό. Όποιος επιδιώκει τη συνεργασία ανάμεσα σε αριστερές δυνάμεις, δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική μόνο ως διαπάλη δυνάμεων, ως μια σύγκρουση με κερδισμένους και χαμένους, αλλά ως έναν δρόμο όπου διαφορετικές δυνάμεις μπορούν και συμβαδίσουν σε μια κοινή πορεία. Πρόκειται για μια επιλογή Σωτηρίας και Αναγέννησης της Πατρίδας και του λαού της, ενάντια στα ολιγαρχικά κέντρα και την διαπλοκή που αυτά έχουν με πολλές πλευρές της κοινωνικής-πολιτικής ζωής του τόπου». Προφανώς τρολάρει τον Αλέξη Τσίπρα, διότι ήδη αυτή την στιγμή πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε θέση κατηγορούμενου για σχέσεις με διαπλεκόμενους. Όπως για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς με Μιωνή, Καλογρίτσα (και δεν ξέρουμε τι άλλο θα δούμε στο μέλλον), αλλά και οι Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης, Μπαλαούρας με την Folli Follie.

Να γίνει λωτοφάγος η Φώφη

Στην Φώφη Γεννηματά ο κ. Κοτζιάς γράφει πως «παρά τις δυσκολίες στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ελπίζουμε στη συνεργασία των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης κάτι στο οποίο θέλουμε να βοηθήσουμε. Θα θέλαμε αυτή η συνεργασία να είναι ανοικτή σε όλες τις δυνάμεις της δημοκρατικής συμπαράταξης και να αποκτήσει μια ελάχιστη πολιτική – προγραμματική βάση. Η συνεργασία όλων των δυνάμεων απέναντι στην λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού και του νεοσυντηρητισμού είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε μετά την πτώση της χούντας». Άραγε πως είναι δυνατόν ο πρώην υπουργό Εξωτερικών να ζητά συνεργασία με τους Τσολάκογλου και τους γερμανοτσολιάδες, όπως και ο ίδιος αποκαλούσε τους ΠΑΣΟΚους μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Και περιμένει πως το ΚΙΝΑΛ θα τρέξει κλαίγοντας από χαρά γι’ αυτό το μέτωπο;

Στην επιστολή του προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα ο κ. Κοτζιάς χρησιμοποιεί πολύ σάλτσα περί πατριωτισμού, αν και γνωρίζει ότι μάλλον θα γελάνε στο ΚΚΕ και με την δεύτερη επιστολή του. Κάτι που έκαναν και στην πρώτη, η οποία προφανώς ούτε καν πρωτοκολλήθηκε, αλλά οδηγήθηκε απ’ ευθείας στα σκουπίδια. Γράφει μεταξύ άλλων προς τον κ. Κουτσούμπα: «Η Πατρίδα θα πρέπει να σωθεί και να αναζωογονηθεί με σχέδιο, όραμα, κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Το ΚΚΕ είναι ιστορικά το κόμμα με τη μεγαλύτερη εμπειρία στη συνεργασία διαφορετικών δυνάμεων προκειμένου να προασπιστεί την χώρα και τον λαό της. Όμως, δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο από τη δημιουργία ενός μετώπου Σωτηρίας και Αναγέννησης της Πατρίδας και του λαού μας. Μέτωπο που η σημασία του ΚΚΕ είναι κομβική και αναντικατάστατη».

Μικροπολιτική οι ύβρεις

Τέλος προς τον Γιώργο Παπανδρέου ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρεται περισσότερο στα εθνικά θέματα, καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε σύμβουλος του στο υπουργείο Εξωτερικών. Βέβαια κι αυτός όπως ο Μπίστης προσπαθούν να λειάνουν το έδαφος και γι’ αυτό και ισχυρίζεται ότι «η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω της την μικροπολιτική, τις προσωπικές επιθέσεις, τις ανούσιες ενασχολήσεις. Ο κόσμος αλλάζει και μετά την παρούσα κρίση δεν θα είναι ο ίδιος». Δηλαδή είναι σα να λέει «ναι σε βρίζαμε, αλλά τώρα να το ξεχάσεις, διότι δεν θα δούμε ποτέ ξανά τις αγαπημένες μας καρέκλες των υπουργείων».  Σε ό, τι αφορά τα εθνικά μας θέματα ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει στην επιστολή του προς τον Παπανδρέου: «Ανησυχούμε ότι αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ότι θα υπάρξουν μακρόχρονες αρνητικές συνέπειες και πιθανά να οδηγηθούμε σε εθνικές περιπέτειες και απώλειες». Προφανώς έχει ξεχάσει ότι ο πρώην πρωθυπουργός στις γενικές γραμμές συμφωνεί με τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα