Μια… nova πρωτεύουσα διά χειρός Νova και δήμου Αθηναίων (ΦΩΤΟ)

Η εν λόγω σύμπραξη «γέννησε» πρόσφατα δύο βιοκλιματικά «πάρκα τσέπης» στις γειτονιές της Αθήνας, το ένα στον Άγιο Αρτέμιο, γνωστό και ως Γούβα, και το άλλο στα Άνω Πατήσια

Μια… nova Αθήνα, μια νέα –στην καθομιλουμένη– πρωτεύουσα παραδίδεται πετραδάκι-πετραδάκι στους κατοίκους της από την ξεχωριστή «σύμπραξη» της Nova, της εταιρείας που έφερε το ίντερνετ και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, με τον δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος της δημοτικής αρχής «Υιοθέτησε την Πόλη σου».

Η εν λόγω σύμπραξη «γέννησε» πρόσφατα δύο βιοκλιματικά «πάρκα τσέπης» στις γειτονιές της Αθήνας, το ένα στον Άγιο Αρτέμιο, γνωστό και ως Γούβα, και το άλλο στα Άνω Πατήσια, των οποίων την κατασκευή και τη συντήρηση για τους πρώτους έξι μήνες χρηματοδότησε η Nova που είναι μέλος της United Group, του κορυφαίου φορέα τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με συνολικά 420 τ.μ. πρασίνου και περισσότερα από 600 νέα φυτά, τα δύο pocket parks λειτουργούν ως «όαση» χαλάρωσης μέσα στις πολύβουες γειτονιές της πρωτεύουσας. Επιπροσθέτως, και τα δύο πάρκα έχουν φωτισμό με φωτοβολταϊκά πάνελ για την καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών, ενώ το πάρκο που βρίσκεται στα Άνω Πατήσια διαθέτει και μονόζυγα γυμναστικής.

Με αφορμή τις δύο μικρές αλλά γεμάτες ουσία παρεμβάσεις ξεχωριστές παρεμβάσεις που κατά δήλωσή του την πόλη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τη διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας υπογραμμίζοντας ότι δίχως τη συμβολή της Nova «δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα –περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και “οάσεις” πρασίνου για όλους τους Αθηναίους– σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

«Η προσφορά στους γύρω μας δεν είναι μόνο πράξη ευθύνης, αλλά και πληρότητας για εμάς τους ίδιους», απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που η εταιρεία κατάφερε να προσφέρει αυτά τα επιμελώς σχεδιασμένα πάρκα στους πολίτες της Αθήνας. «Οι εγκαταλελειμμένοι αυτοί χώροι μεταμορφώθηκαν σε κομψοτεχνήματα, δίνοντας ελπίδα και αυτοπεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιόπουλος δεσμευόμενος ότι η Nova θα συνεχίσει να αναζητεί τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες για να προσφέρει στην κοινωνία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα