Μια τρύπα στο νερό με τους διαιτητές

Sports Παρασκήνια

Η έλευση ξένων διαιτητών για την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, έχει συνολικά θετικό πρόσημο. Ωστόσο δεν έλυσε το πρόβλημα. Φτάσαμε στο σημείο ομάδες, όπως ο Άρης, να ζητούν πλέον… Έλληνες διαιτητές. Είναι γεγονός πως έχουμε δει κάκιστες διαιτησίες από ξένους. Πού οφείλεται αυτό; Στις ικανότητές τους. Είναι όπως οι ποδοσφαιριστές. Αποκτάς έναν ξένο για να κάνει το κάτι παραπάνω. Αν πας στη λογική του φέρνω μια καραβιά και ό,τι βγει, μπορεί να χειροτερέψεις την κατάσταση και να έχεις τ’ αντίθετα αποτελέσματα. Αλλά εκεί υπάρχει η δικαιολογία πως μπορεί να βρεις φτηνούς παίκτες και να γλιτώσεις χρήματα. Οι διαιτητές όμως; Δεν πληρώνονται λιγότερο. Το αντίθετο. Φέρνεις όμως ρέφερι από το εξωτερικό που να είναι ικανοί και αξιόπιστοι. Διαιτητές διεθνείς, από μεγάλα πρωταθλήματα και κυρίως από το πάνω ράφι.

Αυτοί που έχουν προκύψει από το δίδυμο Φρόιντφελντ-Μάνταλου, στην πλειοψηφία τους είναι χειρότεροι των Ελλήνων. Και αν το πρωτάθλημα, ή ο υποβιβασμός κριθεί στον πόντο, θα δούμε να παίζουν τα όργανα για… καιρό.

Οι ευθύνες της ΕΠΟ είναι τεράστιες. Τον Σουηδό για ποιον λόγο τον πήρε; Όταν εμφανίζεται στην Ελλάδα, για να κάνει σωστές αξιολογήσεις και το σημαντικότερο λόγω των επαφών που έχει, να φέρνει καλούς ξένους διαιτητές. Αν δεν μπορεί και καταλήγει σε Σκοπιανούς, Αζέρους και Λευκορώσους, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Και τι κάναμε; Μια τρύπα στο νερό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα