Μην φωνασκείτε η Ν.Δ. «αναπαύεται»

Την ώρα που Τσίπρας, Κοντονής, Κούλογλου και οι λοιποί του ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκαρφώνονται για το ποιος έστησε την σκευωρία της Novartis στην κυβέρνηση απλά παρακολουθούν κοπτόμενοι μόνο για το κράτος δικαίου

Από το προηγούμενο Σάββατο οι πρωταγωνιστές του στησίματος της σκευωρίας Novartis με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο προσπαθούν να αποφύγουν τις ευθύνες τους για την λάσπη που έριξαν σε δέκα πολιτικά πρόσωπα, είτε προχωρώντας σε αυτοκριτική, είτε καρφώνοντας πρόσωπα και καταστάσεις επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Όμως η μισή αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τα όσα είπαν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης την τότε περιόδου, Σταύρος Κοντονής και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αναδεικνύουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει την υπόθεση για να έχει πολιτικά οφέλη.

Και βέβαια όλοι πλέον παραδέχονται ότι οι διώξεις δεν στηρίχθηκαν σε κανένα απολύτως στοιχείο και ήταν ξεκάθαρα πολιτικές. Διότι όλες ελέχθησαν από την Δικαιοσύνη και οι φάκελοι αρχειοθετήθηκαν. Ένας μάλιστα από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες κατηγορίας είναι τρόφιμος σωφρονιστικού καταστήματος, καθότι προφυλακισμένος ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης. Ο λόγος για τον «Μάξιμο Σαράφη», κατά κόσμο Φιλίστορας Δεσταμπασίδης, ο οποίος υποσχόταν δάνεια από χώρες του Αραβικού κόλπου ξαφρίζοντας επιχειρηματίες που δεν είχαν πιστοληπτική ικανότητα.

Διότι ναι μεν βγήκε ο κ. Τσίπρας κι έκανε λόγο για λάθος χειρισμούς, ο Σταύρος Κοντονής το πήγε παραπέρα, ενώ ο Στέλιος Κούλογλου στην κυριολεξία το απογείωσε. Ο Σταύρος Κοντονής κατήγγειλε ότι «στο Μαξίμου υπήρξε παρά-υπουργείο Δικαιοσύνης». Όταν βέβαια ρωτήθηκε ποιος ήταν επικεφαλής κατ’ αρχάς είπε δεν ξέρω κι εν συνεχεία όταν του επιτέθηκε μέσω Facebook o Πολάκης είπε ότι το είχαν φτιάξει ο καταδικασθείς από το Ειδικό Δικαστήριο, τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Όπως, όμως, θυμόμαστε πολύ καλά πριν από την περιβόητη σύσκεψη στο Μαξίμου και την δήλωση Παπαγγελόπουλου, κάτω από τις νεραντζιές του Μαξίμου, περί του «μεγαλύτερου σκανδάλου από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους», θυμίζοντας απαγγελία του ποιητή Φανφάρα, είχε προηγηθεί το ίδιο πρωινό επίσκεψη στον Άρειο Πάγο για ενημέρωση επί των ερευνών του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Και θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι προσήλθε στον Άρειο Πάγο με εντολή του Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια προ ολίγων 24ωρων κι αυτός όταν ρωτήθηκε ασχολήθηκε μόνο με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Μούγγα στην στρούγκα για την σκευωρία. Προφανώς διότι ως νομικός ίσως να είχε εμπλοκή στο παρά-υπουργείο Δικαιοσύνης του Μαξίμου.

Ήξερε ο Τσίπρας

Και ήρθε την Παρασκευή το πρωί ο Στέλιος Κούλογλου, όπου  μίλησε για πολιτική στόχευση εκ μέρους του τότε πρωθυπουργού. «Νομίζω ότι έγινε λάθος στόχευση ναι. Νομίζω ότι η απόφαση να μπουν στο κάδρο ο Πικραμμένος, ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία, πρώτον, ήταν μια πολιτική απόφαση και δεύτερον ήταν λάθος», είπε ο ευρωβουλευτής. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και ο ίδιος ο Κούλογλου και στις δηλώσεις του, αλλά και στην αρθρογραφία του το 2018 ισχυριζόταν ότι «Νέα Δημοκρατία ήξερε και πίεζε την δικαιοσύνη να μην διεξαγάγει έρευνα». Ή το 2020 όταν έλεγε πως «ετοιμάζει δικαστικό πραξικόπημα με την υπόθεση Novartis».

Όπως γίνεται αντιληπτό η σκευωρία Novartis κάθε άλλο παρά έχει λήξει. Διότι με βάση τα όσα λένε οι κυβερνητικοί πρωταγωνιστές της τότε εποχής, όταν υφάνθηκε αυτή η σκευωρία όχι μόνο όλοι ήξεραν, αλλά την ψήφισαν και την υποστήριξαν με θέρμη στην Βουλή. Δηλαδή το στήσιμο ήταν από ψηλά, από το Μαξίμου. Οπότε όλα αυτά που αποκαλύπτονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νέα στοιχεία σε δικαστική έρευνα. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρξει αυτεπάγγελτη έρευνα. Όμως αυτό μπορεί να γίνει και με προσφυγή των θιγόμενων, δηλαδή κάποιων από των προσώπων που σύρθηκαν, λοιδορήθηκαν και λασπώθηκαν από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις από τους θιγόμενους, οσονούπω ετοιμάζουν αίτηση αναψηλάφησης της υπόθεσης έχοντας δώσει σχετικές εντολές στους νομικούς τους συμβούλους.

Ερωτηματικά

Τα όσα είπε ο Στέλιος Κούλογλου έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι τις εξελίξεις συμπεριέλαβε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία στην Βουλή στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με ανακοίνωση του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του για την σκευωρία. Όμως όποιος διαβάσει προσεκτικά την δήλωση του κ. Μαρινάκη θα διαπιστώσει ότι πρωτίστως αυτό που καίει το Μαξίμου είναι το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου  για το κράτος δικαίου και όχι το πώς θα τιμωρηθούν οι ένοχοι που στοχοποίησαν εκτός των δέκα πολιτικών προσώπων και ολόκληρη την παράταξη: «Σήμερα το πρωί ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αποκάλυψε ότι με «πολιτική απόφαση» του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία «σίγουρα ήξερε ο Τσίπρας», «μπήκαν στο κάδρο» της Novartis συγκεκριμένα πρόσωπα «χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία» εις βάρος τους. Ομολόγησε με περίσσιο κυνισμό για διώξεις της δικαστικής εξουσίας κατά παραγγελία της τότε κυβέρνησης. Όλα αυτά σε συνέχεια της δήλωσης του πρώην υπουργού δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονή για «παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης» που λειτουργούσε στο Μαξίμου και της παραδοχής του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί… «άτυχων χειρισμών» στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών. Αναρωτιόμαστε ποιος έλαβε την εν λόγω «πολιτική απόφαση»; Υπήρχαν και άλλες τέτοιες «πολιτικές αποφάσεις» που ελήφθησαν; Οι εντός και εκτός συνόρων «ευαίσθητοι» για το κράτος δικαίου που συντάσσουν συκοφαντικά ψηφίσματα κατά της χώρας μας, θα αντιδράσουν σε όλα τα ανωτέρω; ‘Η έπαθαν… σκοτοδίνη όπως ο κ. Κοντονής;»

Ο κ. Μαρινάκης, βέβαια δεν είπε λέξη, όταν επανήλθε ο Στέλιος Κούλογλου. Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής απάντησε θέτοντας ένα απλό ερώτημα για ποιο λόγο εάν κι έχουν περάσει τόσα χρόνια η κυβέρνηση δεν κατέθεσε αγωγή αξιώνοντας αποζημίωση. Κάτι που είχε προαναγγελθεί από το 2020. Να σημειωθεί ότι ΗΠΑ για το σκάνδαλο Διαφοράς της Novartis στην Ελλάδα, εισέπραξαν 350 εκατομμύρια ευρώ.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι προ ολίγων 24ωρων σε τηλεοπτική εκπομπή του Open ρωτήθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας και για την Novartis και για την υπόθεση του διαγωνισμού-φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Και βέβαια προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ο κ. Τσιάρας καθώς ασχολήθηκε μόνο με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και όχι με αυτή που το κόμμα του δοκιμάστηκε. Ούτε λέξη δεν είπε. Ή είχε κακή μνήμη, όποτε καλό είναι να επισκεφθεί ένα γιατρό ειδικό (διότι ως ιατρός μικροβιολόγος έχει γενικές γνώσεις κι εδώ μιλάμε για αμνησία σε ανησυχητικό επίπεδο), ή του συνέστησαν να ξεχάσει την υπόθεση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν ισχύει το δεύτερο.

Επίσης έχει προκαλέσει τεράστια εντύπωση που την ώρα οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑιοι αλληλοκαρφώνονται και υπάρχει ορυμαγδός δηλώσεων ούτε ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν είπε κουβέντα.

Η έμμεση… ομολογία Τσίπρα, ότι υπήρξε σκευωρία στην υπόθεση Novartis, είναι η μία όψη του νομίσματος. Κι όπως είναι γνωστό το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Και η άλλη όψη του νομίσματος έχει την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος και το πώς διαχειρίστηκε αυτή την σκευωρία.
Διότι ας μην ξεχνάμε ότι η κατηγορία για τον Αντώνη Σαμαρά (πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ.) αρχειοθετήθηκε από την εκ των πρωταγωνιστών της σκευωρίας, Ελένη Τουλουπάκη μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Μία αρχειοθέτηση, η οποία έπρεπε να γίνει πάρα πολύ νωρίτερα, αλλά είπαμε η κυβέρνηση Τσίπρα έπαιξε τα ρέστα της με αυτή τη σκευωρία. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αρχειοθέτηση των υποθέσεων του Άδωνη Γεωργιάδη (νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ.) και του Δημήτρη Αβραμόπουλου (πρώην αντιπρόεδρος της Ν.Δ.) έγινε επίσης κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού. Το ίδιο πάνω-κάτω έγινε και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος απαλλάχθηκε με βούλευμα.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το πότε θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία την αυτοκριτική της για την σκευωρία της Novartis; Πότε θα αναλογιστούν στο κυβερνών κόμμα το τι δεν έκαναν για να λάμψει η αλήθεια και να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η σκευωρία και φυσικά να τιμωρηθούν οι ένοχοι γι’ αυτή την σκευωρία. Διότι ακόμη και σήμερα προκαλεί αλγεινή εντύπωση στην βάση της «γαλάζιας» παράταξης η απάθεια που έδειξε το κόμμα τους.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν είπαμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Να ποδηγετήσει, όπως επεδίωξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αποφάσεις δικαστών, ασκώντας τους αφόρητες πιέσεις και απειλώντας τους. Όμως οι «εγκέφαλοι» της Νέας Δημοκρατίας, όταν αποκαλύφθηκε η σκευωρία και όταν ήρθε η ώρα να αποκαλυφθούν ποιοι κρύβονταν από πίσω, κοίταζαν τα τρένα να περνούν.

Όλοι θυμούνται και πιο πολύ αυτοί που λασπώθηκαν και κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, τη Νέα Δημοκρατία να παρακολουθεί το ξετύλιγμα του κουβαριού ως θεατής. Δεν ζήτησε καν να μετάσχει στην εξέλιξη της υπόθεσης και να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της. Αντί το κυβερνών κόμμα να ζητήσει με κάθε νομικό τρόπο να βγουν οι κουκούλες και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της σκευωρίας παρακολουθούσε την δικαιοσύνη να προστατεύει εκ νέου τους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Τι πιο λογικό το κυβερνών κόμμα να ζητούσε μετ’ επιτάσεως να αποκαλυφθούν οι εγκέφαλοι της σκευωρίας; Ένα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο νόμος αναφέρει πως οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος τίθενται υπό προστασία από τη στιγμή που δεν είναι εμπλεκόμενοι. Κι όμως παρέμειναν προστατευόμενοι παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκαν τελικά εμπλεκόμενοι. Και το ερώτημα είναι απλό και ξεκάθαρο: Ερευνήθηκε για ποιο λόγο η κ. Τουλουπάκη διατήρησε το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων; Η απόφαση ήταν δική της, ή κάποιοι έβαλαν πλάτη;
Κλείνοντας θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο εμπνευστής της σκευωρίας δεν καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Novartis, αλλά για τις πιέσεις και τις απειλές που ασκούσε στους δικαστές ως υπουργός Δικαιοσύνης. Διότι καλή η επικοινωνία, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Στην σκευωρία Novartis το κυβερνών κόμμα σφύριζε αδιάφορα. Άραγε έφτασε η ώρα για αυτοκριτική, έστω και κατά το ήμισυ, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας;

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα