Μην φωνασκείτε…. Μπαλτάκος και Βρούτσης αναπαύονται…Αλαφούζος και Ιβάν μόλις ξύπνησαν…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στην ανυποληψία. Και οι αιτίες είναι πολλές

Ο Άρης με τις ευλογίες της ΚΕΔ και τον λήθαργο της ΕΠΟ και των ενδιαφερομένων , κυρίως των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, ως γηπεδούχος παίζει όποτε γουστάρει είτε με ξένους διαιτητές (πρόσφατα με τον Παναθηναϊκό), είτε με Έλληνες δια χειρός Μάνταλου (Μανούχος με ΑΕΚ) καταστρατηγόντας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τις αποφάσεις της ΕΠΟ και του Big-5 με τους κ.κ. Μπαλτάκο και Βρούτση να παραμένουν απαθείς για το μπουρλότο στο πρωτάθλημα.

Κι εξηγούμεθα…

Παρά τις προόδους που έχουν γίνει με τη διεξαγωγή των αγώνων (νέα γήπεδα , κάμερες ,ηλεκτρονικό εισιτήριο, VAR, κάμερες,) το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει στην ανυποληψία. Και οι αιτίες είναι πολλές.

Κυρίως αφορούν  δυο φορείς. Την ΕΠΟ και την Πολιτεία.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με στατιστικές οι φίλαθλοι, άρα και οι ψηφοφόροι είναι πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες, η Πολιτεία παραμένει αδρανής σε ποδοσφαιρικά πραξικοπήματα όπως ο προσεχής αγώνας ΑΕΚ-Άρη, όπου παρά την απόφαση της ΕΠΟ -που διορίζει την ΚΕΔ- για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, θα γίνει με διαιτητή τον γνωστό για την αδυναμία του στις …μεζούρες,Ευάγγελο Μανούχο και παρά τις αντιρρήσεις του Γ.Αλαφούζου (που μόλις χτες ξύπνησε και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση), αλλά και του ΠΑΟΚ που για να μην χαλάσει την φιλία του Μάκη Γκαγκάτση και τα ποδοσφαιρικά νταραβέρια του με τον γνωστό εξωδιοικητικό οπαδό της Ένωσης, Γιάννη Παπαδόπουλο(γνωστό  με το διακριτικό υποκοριστικό  ο «Γιαννάκης») έβγαλε ανακοίνωση μέσω του Κυργιάκου Κυργιάκου για το θέμα. Και οι δυο προαναφερόμενοι, Γ.Αλαφούζος και Κυρ.Κυργιάκος ως γνωστόν έχουν μεγαλώσει με γαλλικά και πιάνο (…)γι αυτό και τοποθετήσεις τους  ήταν σε ήπιο τόνο.

Tι έχουμε εδώ;

Η καταστρατήγηση της απόφασης της ΕΠΟ έγινε με τη σύμφωνη γνώμη, δια της αφωνίας,

του προέδρου Μπαλτάκου ο οποίος αντί να σηκώσει ανάστημα για την εφαρμογή των αποφάσεων του φορέα που εκπροσωπεί δεν έχει βγάλει άχνα προφανώς για να μπορεί (με την αφωνία του) να κερδίσει τη θέση του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ το καλοκαίρι που θα ιδιωτεύσει.

Όσον αφορά τον υπουργό Γ.Βρούτση, που αρέσκεται να δηλώνει υπουργός Αθλητισμού και όχι ποδοσφαίρου, θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθεί ότι είναι συνταγματικός επόπτης του αθλητισμού και άρα και του ποδοσφαίρου και ότι όταν με κάποια  οφθαλμοφανή  καταστρατήγηση των αποφάσεων που θα κρίνουν το πρωτάθλημα οδηγεί εκατομμύρια φιλάθλους στα…κάγκελα, τότε πρέπει να παρεμβαίνει  και να ζητάει εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα….

 

Το έργο αυτό, του Άρη, ήρθε στο φως όταν παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία ελπίδα για να βγει στην Ευρώπη, παρά μόνο μέσω Κυπέλλου, διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν έκρινε ότι αδικήθηκε σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ζήτησε Έλληνες διαιτητές, η ΚΕΔ παρανόμως απεδέχθη το αίτημα ,οπότε έγινε η πρώτη καταστρατήγηση της απόφασης.

Τότε Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είδαν το τυρί, αλλά όχι τη φάκα.Στο πρόσφατο παιχνίδι Άρης-ΠΑΟ  κοίμησαν τον Παναθηναϊκό βάζοντας ένα σαπάκι Σκοπιανό διαιτητή για να κλείσουν το στόμα του Αλαφούζου ο οποίος μιντιακά και κυβερνητικά έχει ισχύ…

Τώρα όμως που το πρωτάθλημα θα κριθεί σ αυτούς τους αγώνες με τον Άρη -η «Α» είχε γράψει την περασμένη βδομάδα ότι ο Άρης διαλέγει πρωταθλητή (https://www.iapopsi.gr/o-aris-dialegei-protathliti/) τώρα ξύπνησαν και αναρωτιόνται τι γίνεται…

Η ΑΕΚ ως γνωστόν δεν έχει πρόβλημα να παίζει με Έλληνες ή ξένους διαιτητές. Γιατί να έχει άλλωστε…Όμως η ανακοίνωσή της ότι συναινεί στο αίτημα του Άρη, τι νόημα είχε; Και χωρίς τη συναίνεσή της η ΚΕΔ έχοντας καταστρατηγήσει την απόφαση της ΕΠΟ προ πολλού με την αποδοχή του αιτήματος του Άρη θα μπορούσε να ορίσει Έλληνες διαιτητές στο Χαριλάου σύμφωνα με την κρίση της.Αλλά, όχι εκτός έδρας.

Δηλαδή να περιμένουμε ότι όταν ο Άρης παίξει με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο γήπεδό του η ΚΕΔ θα ορίσει κάποιον Φωτιά ή Διαμαντόπουλο ή Μανούχο;

 

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει η ΕΠΟ για προληπτικούς λόγους να ενισχύσει την ομάδα φρούρησης των γραφείων της επί 24ώρου βάσεως, τα δε μέλη της ΚΕΔ θα χρειαστεί να έχουν δίπλα τους διπλοβάρδιες με άτομα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοίδη…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα