Μην τους κοιτάτε, VARάτε τους…


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε τρεις και λίγο επαίρονταν για τη χρήση του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της εφαρμογής του να έχει γίνει λάστιχο αρκετές φορές, αλλά αυτοί συνέχιζαν «τον χαβά» τους.

Παππάς και σία αυτοσυγχαίρονταν για το έργο. Και με κάθε ευκαιρία (αυτο)εξήραν τις… άοκνες προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών για να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με τη δυνατότητα χρήσης του «Video Assistant Referee».

Όταν στις 9/5 είχε υπογραφεί η πενταετής σύμβαση –κόστους 13.454.000€– με την ανάδοχο κοινοπραξία («Medialuso»/«InDigital»), οι εμπλεκόμενοι παρουσιάζονταν σίγουροι ότι την πρώτη αγωνιστική (24/8) θα ήταν έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί στα γήπεδα της Super League 1.

Μόνο που αναφέρονταν στη ΣΥΡΙΖΑίικη (εικονική) πραγματικότητα. Τι ισχύει στην άλλη, αυτή που ζουν όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι; Όπως αποκάλυψε το «Έθνος», η σύμβαση με την «Cosmote» για τις οπτικές ίνες (που έχει ετήσιο κόστος περίπου 500.000€), υπογράφηκε την Παρασκευή 5/7!!!. Δηλαδή, δύο 24ωρα πριν από τις εκλογές, και δύο μήνες από την αντίστοιχη για το VAR.

Φαντάζει, λοιπόν, σχεδόν αδύνατο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Και να προλάβει η εταιρεία να ετοιμάσει τις υποδομές σε 14 γήπεδα –σε πολλά από τα οποία απαιτείται δουλειά από το «μηδέν»– έως τις 24 Αυγούστου.

Στο… κάδρο, για να δούμε πιο ολοκληρωμένη την εικόνα, πρέπει να προστεθεί και ένα ακόμα δεδομένο. Τα πάντα θα πρέπει να έχουν παραδοθεί προς χρήση την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου. Ώστε, να υπάρξει ο χρόνος να γίνουν οι απαιτούμενες δοκιμές σε κάθε γήπεδο.

Και μετά οι εντεταλμένοι της FIFA για το VAR να πιστοποιήσουν ότι όλα είναι σωστά και να εγκρίνουν τη χρήση του συστήματος στο πρωτάθλημα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα