Κλάτενμπεργκ: «Οι διαιτητές αποφεύγουν να πάρουν απόφαση κατευθείαν γιατί γνωρίζουν ότι θα τους βοηθήσει η τεχνολογία»

«Το VAR έχει δημιουργήσει περισσότερη ένταση στους ποδοσφαιριστές, διότι δεν γνωρίζουν αν η απόφαση θα είναι υπέρ ή κατά τους»

Συνέντευξη στο BBC Radio παραχώρησε ο πρώην Άγγλος διαιτητής και άλλοτε πρόεδρος της ΚΕΔ στη χώρα μας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, μιλώντας για το VAR και εκφράζοντας την άποψη ότι δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση στις τάξεις των ποδοσφαιριστών.

Αφού τόνισε ότι πολλοί διαιτητές δεν εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον, πρόσθεσε ότι αυτό θα οδηγήσει στην σταδιακή αποχώρησή τους από το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δήλωσε:

«Το πρόβλημα τώρα είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν εμπιστεύονται το σύστημα. Τις περισσότερες φορές, οι διαιτητές αποφεύγουν το να πάρουν την απόφαση κατευθείαν γιατί γνωρίζουν ότι θα τους βοηθήσει η τεχνολογία. Αλλά τότε προκύπτει η ερώτηση, παίρνουν κάθε φορά την σωστή απόφαση οι VAR; Κάποιες φορές ναι, κάποιες όχι, και αυτό είναι κάτι που δημιουργεί ένταση στις τάξεις των παικτών, οι οποίοι είναι πολύ πιεσμένοι κυνηγώντας το αποτέλεσμα και εκτονώνουν τον θυμό τους στον διαιτητή.

Οι διαιτητές πρέπει να έχουν την εξουσία για να κάνουν τη δουλειά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πολλοί διαιτητές θα φύγουν από τον χώρο του ποδοσφαίρου και χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει το άθλημα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, γιατί τις περισσότερες φορές σεβόντουσαν την απόφασή μου. Νομίζω ότι το VAR έχει δημιουργήσει περισσότερη ένταση στους ποδοσφαιριστές, διότι δεν γνωρίζουν αν η απόφαση θα είναι υπέρ ή κατά τους».

Για το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του διαιτητή στην Τουρκία από τον πρόεδρο της Ανκαραγκουτσού: «Το να βλέπεις κάτι τέτοιο είναι φριχτό. Πρόκειται για έναν διεθνή διαιτητή που έχει σφυρίξει πάρα πολλά παιχνίδια στην Τουρκία. Ακόμα και αν ο διαιτητής έχει κάνει ένα λάθος, δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια αντίδραση. Για εμένα, όλο αυτό ήταν ένα πισωγύρισμα για το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και παγκοσμίως».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα