Μηνύματα στον Ιβάν από το Μαξίμου

Ο ΠΑΟΚ τα κονόμησε τα δυο τεμάχια από τον Ολυμπιακό, είναι τέσσερις βαθμούς στην αποκάτω, και για το Σαββιδοτεχνείο παίζει βόλεϊ στρωμένο με σανό, με τον λαό. Της Πόπης το κάγκελο γίνεται, και οι Σαββιδοτέχνες γράφουνε για τον Ολυμπιακό. Ότι έχει μόνο δ’υο δικούς του παίκτες στην καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών, κι αφήνουνε αιχμές για τα 46 πρωταθλήματα. Λοιπόν, άκου, μάστορα, τι παίζει με τον ΠΑΟΚ. Πώς την είδαν τη σφαλιάρα στο «Καραϊσκάκης» από έναν Ολυμπιακό της πλάκας.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι σπουδαγμένος αλλού, δεν φοίτησε στην Ελλάδα, όπου η διοίκηση είναι της πλάκας. Ολόκληρη σχολή είχε το Λομονόσοφ στη Μόσχα για την προπαγάνδα. Βγαίνει, λοιπόν, ο Αγγελάρας ο Αναστασιάδης και τον κάνει κουρέλι τον Λουτσέσκου. Συμπεριφέρεται στον Μπίσεσβαρ λες κι είναι μπετατζής, σου λέει. Τον βάζει να πλένει πιάτα, ενώ έπρεπε να είναι σεφ.

Κατραπακιά έφαγε το Σαββιδοτεχνείο. Δεν ξέρανε πού να κρυφτούνε μ’ αυτά που έλεγε ο Άγγελος Αναστασιάδης και τον κλείσανε στα γρήγορα. Μάλιστα. Χάλασε τη μανέστρα, δηλαδή. Εκεί που τα φορτώσανε όλα στον Εσίτι για τη σφαλιάρα από τον Ολυμπιακό, ο Αγγελάρας τα έχωσε στα ίσια στον Λουτσέσκου, τον μοναδικό υπεύθυνο της ήττας.

Και στο καπάκι, βγαίνει κι ένα άλλο βαρύ πυροβολικό του Σαββιδοτεχνείου και τι γράφει; Ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλος για να τα φορτώνει όλα στον Εσίτι. Γιατί το έγραψε αυτό, κόντρα στο ρεύμα; Γιατί τέτοια είναι η γραμμή. Ο λαός του ΠΑΟΚ ξεσηκώθηκε κατά του «στρατηγού» Λουτσέσκου και δεν μασάει ότι παραμένει «στρατηγός». Μέχρι και υποδεκανέα με τη μισή σαρδέλα στο χιτώνιο τον γράψανε.

Κι ο Σαββίδης, επειδή δεν είναι κανένα κορόιδο, μπορεί να τον έβαλε τον Ρουμάνο γενικό δερβέναγα, αλλά πάντα θέλει να τον έχει στην τσίτα. Μία ο Άγγελος, μία ο Σαββιδοτέχνης, άρχισε να μαζεύεται σιγά-σιγά ο Ραζβάν. Δεν το παίζει στο πολύ ανετιλίκι τώρα. Σου λέει ο Ιβάν, φίλοι-φίλοι με τον Λουτσέσκου, αλλά άπαξ και ο λαός τού τα χώνει, να τον πελεκήσουμε λίγο, για να μην παίρνει και πολύ αέρα. Έτσι λειτουργούσε το πανεπιστήμιο του Λομονόσοφ. Ότι πάντα ο κάθε υπεύθυνος πρέπει να έχει τον φόβο στο κεφάλι του.

Έτσι είναι. Του ξήλωσε τα γαλόνια του «στρατηγού» Λουτσέσκου ο Ιβάν Σαββίδης. Γι’ αυτό και τον γράφουνε υποδεκανέα. Οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες, δηλαδή, όχι κανένας άλλος.

Πάμε παρακάτω. Κι εκεί που ο Ιβάν τα είχε τακτοποιήσει όλα με τον Λουτσέσκου, πάρ’ τονα κάτω. Η Θύρα 4 έβγαλε μία ανακοίνωση και τα χώνει κι αυτή στον Ιβάν. Όπως το ακούς. Μην κοιτάς το Σαββιδοτεχνείο που λέει στον τίτλο ότι η Θύρα 4 έβγαλε ανακοίνωση. Τι λέει μέσα η ανακοίνωση, έπρεπε να βάλει στον τίτλο.

Διάβασε αυτό, μάστορα, να δεις τι γράφουνε: «Επίσης, η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη σχετικά με τους διαχωρισμούς στην κερκίδα μας. Στον ΠΑΟΚ χωράμε όλοι όσοι αγαπούν το σύλλογο, και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε αδιάφορη τη στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά και γενικά όλων των ομάδων, που βλέπουν τους οπαδούς ως απλά νούμερα και δεν ζητούν να εφαρμοστούν τα αυτονόητα που ισχύουν στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί στο γήπεδο της Κοπεγχάγης  μπήκαμε επιδεικνύοντας απλά το εισιτήριο μας ενώ στα ελληνικά γήπεδα ισχύουν παράλογοι κανόνες που μας διαχωρίζουν σε κατηγορίες ανθρώπων».

Κι αν δεν το κατάλαβες, στο κάτω σεντς. Η στάση της ΠΑΕ είναι αδιάφορη, σου λέει. Δεν μας προστατεύει. Και σε ποιον ανήκει η ΠΑΕ; Στον Μάκη-Χρυσοστομάκη Γκαγκάτση; Στον Κυριάκο Κυριάκο Φιγούρα; Στον Δούκα της Μενεμένης Λευτεράκη; Όχι βέβαια, στον Ιβάν Σαββίδη ανήκει.

Λογικά, ο Ιβάν πρέπει να χτύπησε κανένα Ζάναξ για να ηρεμήσει, μόλις θα διάβασε την ανακοίνωση. Κι απ’ ό,τι λένε στη Θεσσαλονίκη, δεν την περίμενε ο Ιβάν. Κανένας δεν τον είχε ειδοποιήσει ότι η Θύρα 4 θα έβγαζε ανακοίνωση. Διότι τις περισσότερες φορές, όταν έβγαζαν τα καλά τα παιδιά ανακοινώσεις, όλο και κάποιος του έριχνε ένα τηλέφωνο του Σαββίδη αν την εγκρίνει. Για τον Μητσοτάκη θα σου πω. Και τη νέα Τούμπα.

Τι χαμπάρια, ταβάριτς Ιβάν; Υποτίθεται ότι μια φορά την εβδομάδα θα ενημέρωνε τον λαό του ΠΑΟΚ για την πορεία της διαδικασίας. Παπάρια, μάντολες. Και θα σου πω γιατί. Ποια είναι η τελευταία ενημέρωση; Τι λέει; Απολύτως τίποτα. Διάβασε τι λέει η ενημέρωση: «Στην εβδομαδιαία σύσκεψη λοιπόν, αναλύθηκαν διεξοδικά οι απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Προεδρικό Διάταγμα, το σχέδιο του οποίου δεν κρίνεται ικανοποιητικό για τις προοπτικές της Νέας Τούμπας. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, μάλιστα, αποφάσισαν να γίνουν άμεσα οι νομικές ενέργειες για να ενσωματωθούν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και διορθώσεις, προκειμένου να τρέξουν οι εξελίξεις».

Κατάλαβε κανένας τίποτα; Ποιες είναι οι τροποποιήσεις; Ποιες είναι οι απαραίτητες αλλαγές; Ποιες δεν κρίνονται ικανοποιητικές; Οι προτάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή το Προεδρικό Διάταγμα; Δεν το λέει η ενημέρωση της πλάκας. Και γιατί δεν το λέει; Διότι σ’ το έγραψαν, μάστορα, η «Α» και η iapopsi.gr, ότι οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήγαν με άδεια χέρια στα υπουργεία. Μόνο κάτι χάρτες έδειξαν, πώς θα είναι η κατασκευή και άλλα τέτοια. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο business plan.

Για να ξέρει ο λαός του ΠΑΟΚ, ο κανονικός λαός δηλαδή, όχι τα ΠΑΟΚια του Σαββιδοτεχνείου, ότι ο Ιβάν, επειδή νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, θα την έπαιρνε την άδεια στο πιτς φυτίλι. Έτσι είναι. Το κράτος έχει ν’ αντιμετωπίσει την ακρίβεια, τους σεισμοπαθείς, τους πλημμυροπαθείς, τους πυρόπληκτους, και ο Σαββίδης στο τελείως τσαμπουκά νόμιζε ότι ο Μητσοτάκης θ’ ανοίξει το χρηματοκιβώτιο για να μπουκάρει μέσα ο ΠΑΟΚ.

Κι εκεί που το πράγμα περπατάει με τη νέα Τούμπα, βγάζουνε ανακοίνωση οι φανατικοί της Θύρας 4. Είναι φοβερό αυτό το πράγμα με τον Ιβάν Σαββίδη και τη Θύρα 4. Εδώ ο Μητσοτάκης πάει να τους φτιάξει γήπεδο, κι αυτοί λένε ότι «την Κυριακή στην Τούμπα θα την ακούσετε καλύτερα, Μητσοτάκη, ξέρεις εσύ». Δηλαδή, πώς θα την ακούσει ο Μητσοτάκης; Θα τον βρίζουν επειδή πάει να τους φτιάξει γήπεδο; Ο Ιβάν τα πήρε στο κρανίο με την ανακοίνωση, γιατί του στείλανε τα μαντάτα από του Μαξίμου, ότι μάζεψέ τους, γιατί μην πάρουμε κι εμείς τίποτα ανάποδες. Μπορεί, όμως, να τους μαζέψει; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Κάποτε, μπορούσε. Μέχρι και απαγόρευση στην πορεία για τη Μακεδονία τούς είχε ρίξει ο Ιβάν. Τώρα, όμως, φαίνεται πως άλλαξαν τα πράγματα. Κυριακή, κοντή γιορτή. Θα το δούμε στην Τούμπα, στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Αυτά γίνονται, όμως, όταν ο Ιβάν είναι εξαφανισμένος από προσώπου γης και δεν τον βλέπει κανένας κι ο μικρός Γιώργος Σαββίδης είναι απενεργοποιημένος στο instagram. Χωρίς πλάκα τώρα, ο Γιωργάκης έδινε έναν τόνο στον ΠΑΟΚ. Όποια παπαριά κι αν έγραφε, έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει ζωντανός. Ρίχνοντας μπηχτές στον Αυγενάκη και τον Μαρινάκη; Ναι, και γι’ αυτό. Τώρα, ποιος μιλάει από τον «οργανισμό ΠΑΟΚ», που γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες; Κανένας. Ούτε ο Κυριάκος Φιγούρας, ούτε ο Δουξ της Μενεμένης Λευτεράκης. Νεκρός ο ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και αυτονομήθηκαν αυτοί της Θύρας 4 και γράφουνε ό,τι τους καπνίσει. Κι άπαξ και έφυγαν από το μαντρί κι αρχίσουνε σήμερα τα ίδια κατά του Μητσοτάκη που δρομολόγησε τα πράγματα για να γίνει η νέα Τούμπα, αντίο σας. Δεν μαζεύεται το πράγμα. Αυτό γίνεται διά ζώσης με τους φανατικούς, όχι με τηλεδιάσκεψη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα