Μυστήριο με τον Αφγανό και τους 8 πυροκροτητές

Στο… μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει μπει ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, διότι στο σακίδιο που είχε στην πλάτη του βρέθηκαν οχτώ πυροκροτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο αλλοδαπός είχε πάει σε εστιατόριο που βρίσκεται σε περιοχή του Λυκαβηττού, έφαγε και στη συνέχεια ήθελα να φύγει χωρίς να πληρώσει. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κάλεσε την Άμεση Δράση, με τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού να πραγματοποιούν έλεγχο και σε ένα σακίδιο που είχε μαζί του. Εκεί βρήκαν πολλές πλαστές ταυτότητες, καθώς και τους οχτώ πυροκροτητές.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου οδηγήθηκε για ανακρίσεις ο συλληφθείς. Μέχρι στιγμής ο Αφγανός δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος, δείγμα ότι γνωρίζει του συνωμοτικούς κανόνες του αντάρτικου πόλης. Μάλιστα, κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί ξανά για μικροαδικήματα, ενώ -άγνωστο για ποιο λόγο καθώς τα αποτυπώματα του υπήρχαν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.- έδινε συνεχώς ψεύτικα στοιχεία.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το λόγο για τον οποίο είχε πάνω του τους πυροκροτητές και το κατά πόσο αποτελούσε το «μεταφορέα» υλικών για προπαρασκευαστικές πράξεις επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα