Μιχαλολιάκος και Λαγός μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού

Μία στιγμή που θα γραφτεί στις μαύρες σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου έζησε το απόγευμα της Πέμπτης η Ελλάδα, με την μεταγωγή του γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πρόκειται για τον πρώτο αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος που οδηγείται σε σωφρονιστικό κατάστημα για να προφυλακιστεί, όπως είναι και ο πρώτος επικεφαλής κόμματος που χαρακτηρίζει αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον ισχυρό άνδρας της Χρυσής Αυγής και τον βουλευτή Γιάννη Λαγό έφτασε στον Κορυδαλλό λίγα λεπτά μετά τις 17:0.

Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος και Λαγός θα πάνε σε ειδικό τμήμα της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών, ενώ θα προαυλίζονται μόνοι τους.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς δρόμοι είχαν κλείσει στη διαδρομή από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν οι προφυλακισμένοι, μέχρι τις φυλακές Κορυδαλλού. Στόχος να φτάσει γρήγορα (επτά λεπτά το έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατά τη μεταφορά των μελών της 17Ν) και με ασφάλεια η αυτοκινητοπομπή στον Κορυδαλλό. Η αστυνομία επέλεξε κινηθεί η αυτοκινητοπομπή από κεντρικές λεωφόρους, δηλαδή από Μεσογείων, Κατεχάκη, Αττική Οδό και Εθνική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Γιώργος Πατέλης θα μεταφερθεί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Μαλανδρίνο, ενώ η 39χρονη ανθυπαστυνόμος στις στρατιωτικές φυλακές στην περιοχή του Ελαιώνα.

Διαβάστε επίσης