Μνημειώδης γκάφα του Τσίπρα στη Βουλή

Άλλη μια μνημειώδη γκάφα έκανε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, αυτή τη φορά στα μαθηματικά. Παρότι ο ίδιος έχει τελειώσει το Πολυτεχνείο και είναι πολιτικός μηχανικός – κάτι το οποίο θυμίζει με κάθε ευκαιρία – στο κοινοβούλιο υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα 6 χρόνια είναι περισσότερα από τα 6,6 χρόνια!

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Μια παρατήρηση θέλω να κάνω εδώ. Σταματήστε αυτήν τη λαϊκίστικη σπέκουλα, τη σπέκουλα που κάθε τόσο και λίγο τα στελέχη σας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναμασάνε περί ευθύνης των ποινικών κωδίκων, αυτός ο ποινικός λαϊκισμός».

Και για να υποστηρίξει τη θέση του αυτή, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Όπως σε όλες τις ποινές, με τον νέο Ποινικό Κώδικα πράγματι η ανώτερη ποινή είναι 15 χρόνια και ήταν 20. Αλλά η εκτίσιμη ποινή, αυτή που εκτίεται, είναι τα δύο πέμπτα και όχι το ένα τρίτο της ποινής».

Άρα, όπως είπε ο ίδιος, με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα η ανώτερη ποινή για τον βιασμό ήταν 20 χρόνια και οι ένοχοι έβγαιναν στην ουσία έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής, δηλαδή 6,6 χρόνια (20*1/3). Με το νέο Ποινικό Κώδικα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πάλι είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, η ανώτερη ποινή για τον βιασμό είναι πλέον 15 χρόνια και οι ένοχοι βγαίνουν στην ουσία έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής, δηλαδή 6 χρόνια (15*2/5).

Άρα ο Αλέξης Τσίπρας είπε με στόμφο μάλιστα στη Βουλή ότι τα 6 χρόνια είναι περισσότερα από τα 6,6! Και με τη γκάφα αυτή αποκάλυψε άθελά του ότι οι βιαστές πράγματι περνάνε λιγότερο χρόνο στη φυλακή πλέον μετά τη μεταρρύθμιση που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα