Μόνο το 52% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Προβληματισμός από το ότι σχεδόν το 38% των πολιτών δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θα εμβολιαστούν, παρά τις δραματικές συστάσεις των επιστημόνων

Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το STAR πέρασε στο ντούκου ένα εύρημα που προκάλεσε τεράστιο προβληματισμό στο Μαξίμου. Και αυτό το εύρημα δεν έχει να κάνει ούτε με την αποδοχή της κυβέρνησης, ούτε με την πρόθεση ψήφου, αλλά με το ότι μόλις το 52% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα κάνουν το νέο εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Αντίθετα το 37,7% απαντά πως δεν θα το κάνει. Επίσης ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 10% είτε αρνείται να πάρει θέση, είτε έχει άλλο στο μυαλό του.

Αναμφίβολα το ποσοστό που αρνείται να κάνει το νέο εμβόλιο, που όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες θα είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον ιό, θεωρείται τεράστιο και αποδεικνύει ότι οι αρνητές και του ιού και των μέτρων προφύλαξης δεν έχουν πειστεί ακόμη. Τουναντίον συνεχίζουν να πιστεύουν τις θεωρίες συνομωσίας που προκαλούν τον γέλωτα. Όπως για παράδειγμα ότι μαζί με το εμβόλιο θα μας εμφυτέψουν κι ένα ηλεκτρονικό τσιπ για να μας ελέγχουν. Κι εάν αυτή η θεωρία ταιριάζει περισσότερο σε ατάκα του Μάρκου Σεφερλή στις καλοκαιρινές επιθεωρήσεις στο Δελφινάριο, εν τούτοις την έχουν ασπαστεί πολλοί, όπως αποδεικνύεται στην δημοσκόπηση της MRB.

Οι πολίτες και ο κορωνοϊός

Το 64% απαντά πως δεν είναι πολύ αποτελεσματικά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Το 33,2% απαντά πως είναι αποτελεσματικά. Το 50% απαντά πως είμαστε μάλλον σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες στο μέτωπο του κορωνοϊού, ενώ το 20,8% πώς είμαστε σε χειρότερη κατάσταση. Το 24,1% απαντά πως είμαστε στην ίδια κατάσταση.

Τo 56% εκτιμά πως το ΕΣΥ θα αντέξει την πίεση μέχρι να βγουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει. Το 67,9% απαντά πως διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου. Το 27,6% συμφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Το 48,4% απαντά πως για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά δηλαδή 15,9 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%. Στο 3,6% το άλλο κόμμα. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα