«Μονόδρομος η επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια σε Αν. Μεσόγειο και Κρήτη»

Eπέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια σε Ανατολική Μεσόγειο και Κρήτη ζητά εδώ και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση της Τουρκίας να στείλει πάλι το Ορούτς Ρέις ανοιχτά του Καστελόριζου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να πιέσει για κυρώσεις κατά της Άγκυρας στη Σύνοδο Κορυφής.

Πιο αναλυτικά, με φόντο τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Τσίπρας στην έκτακτη σύσκεψη που είχε στην Κουμουνδούρου με τους αρμόδιους τομεάρχες και πρώην αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε:

«Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι εξελίξεις. Πριν δέκα μέρες δήλωσα ότι ο κος Μητσοτάκης πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο. Την ίδια στιγμή ο ίδιος δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτέλεσματά της, παρόλο που δεν είχε καμία αναφορά σε κυρώσεις. Και μέσα σε δέκα μέρες ο Ερντογάν άνοιξε τα Βαρώσια και έστειλε πάλι ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακόμη και εντός των 12 μιλίων των δυνητικών χωρικών μας υδάτων στο Καστέλοριζο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ποια είναι άραγε η κόκκινη γραμμή για τον κο Μητσοτάκη» και επισήμανε ότι «στις παρούσες συνθήκες η επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη είναι μονόδρομος. Όπως και η πίεση στη Σύνοδο για κυρώσεις».

«Πολύ φοβάμαι ότι η Γερμανική Προεδρία και η ΕΕ στο σύνολό της δεν πρόκειται να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν δεν πιεστούν. Και αν δεν υπάρξει μηχανισμός κυρώσεων έστω τώρα και αν ταυτόχρονα δεν ανοίξει το θέμα επέκτασης σε 12 ν.μ. στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα και η ΕΕ θα χάσουν πια κάθε αξιοπιστία» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα