«Μονομερής λύση, εάν δεν συμφωνήσουμε με την τρόικα»

Μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μονομερή νομοθετική λύση για το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε περίπτωση που δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία με την τρόικα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, έστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ, ο κ. Σκορδάς επαναβεβαίωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων», περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών που δεν έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό λόγω των υφιστάμενων προστασιών ανέρχονται σε περίπου 66.000 από το 2009.

Τόνισε, πάντως, πως το πλαίσιο Παπαθανασίου, μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας. Όπως εκτίμησε ο κ. Σκορδάς, οι δανειολήπτες που καλύπτονται από το πλαίσιο Παπαθανασίου ανέρχονται περίπου σε 14.000.

Ωστόσο, διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 30.000 κακοπληρωτές οδηγούν το σύνολο των πολιτών στην άρση των πλειστηριασμών.

Τέλος, ο κ. Σκορδάς αρνήθηκε τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες σε funds. «Δεν έχω υπόψη μου να έχουν πωληθεί στεγαστικά δάνεια σε funds», σχολίασε λιτά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα