Ταϊλάνδη: Διάλυση της Βουλής και εκλογές

Στη διάλυση του κοινοβουλίου της χώρας και τη διενέργεια εθνικών εκλογών «το συντομότερο δυνατόν» προχωρά η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα, εν μέσω του σφοδρού κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Μπανγκόκ, οι οποίες συνεχίζονται επί σειρά ημερών .

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διάλυση του κοινοβουλίου ήρθε λίγο μετά από τη μαζική παραίτηση των βουλευτών του κόμματος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Το κυβερνών κόμμα δήλωσε ότι η Γινγκλούκ Σιναουάτρα θα ηγηθεί του Puea Thai Party στις επερχόμενες εκλογές.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της Εκλογικής Επιτροπής οι κοινοβουλευτικές εκλογές είναι πολύ πιθανό να διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις δεν ικανοποίησαν ωστόσο τους διαδηλωτές με τον ηγέτη του κινήματος διαμαρτυρίας να δηλώνει ότι οι διαδηλώσεις δεν θα τερματιστούν.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το κυβερνείο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο στόχο μας. Η διάλυση του κοινοβουλίου δεν είναι ο στόχος μας», είπε στο Reuters ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν.

Περίπου 100.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους πρώην βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, μετείχαν το πρωί στις διαδηλώσεις με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από ένα μη εκλεγμένο «λαϊκό συμβούλιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα