Μπακασέτας: «Το παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό ο τελικός κυπέλλου»

«Οφείλουμε να πάρουμε το τρόπαιο»

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό θεωρεί ο Τάσος Μπακασέτας τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Άρη το Σάββατο (20:30).

Ο Έλληνας άσος τόνισε ότι οι «πράσινοι» οφείλουν να πάρουν το τρόπαιο, υπογραμμίζοντας ότι θα κάνουν τα πάντα για να το δείξουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Τάσος Μπακασέτας στο pregame της Cosmote TV:

Με ποιο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού τον τελικό Κυπέλλου με τον Άρη;

«Ένας τελικός είναι πάντα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς γιατί γνωρίζεις πως αν κερδίσεις αυτό το ματς, θα σηκώσεις το τρόπαιο, οπότε το κάνει πολύ ιδανικό για εμάς. Περιμένω ένα παιχνίδι στο οποίο θα είμαστε αποφασισμένοι από το ζέσταμα ακόμη και απόλυτα συγκεντρωμένοι, ώστε να πετύχει τον έναν από τους δύο στόχους που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή της χρονιάς».

Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχατε καλή εικόνα για περίπου μια ώρα, αλλά μετά φάνηκε να λείπει η διάρκεια. Είναι ένα από τα σημεία που θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε στον τελικό;

«Αναλύουμε με τον προπονητή το τι πήγε λάθος και το ποια κομμάτια κάναμε πολύ καλά στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όμως θεωρώ πως αυτό τώρα είναι ”μια κουβέντα να γίνεται”, διότι ο αγώνας που θα παίξουμε τώρα είναι τελείως διαφορετικός από όλους τους υπόλοιπους. Είναι το πιο σημαντικό ματς της χρονιάς από αυτά που έχω παίξει από τότε που ήρθα στην ομάδα, οπότε θεωρώ ότι η συγκέντρωση όλων είναι σ’ αυτό το παιχνίδι και δεν σκεφτόμαστε το τι έγινε πριν και το τι θα γίνει μετά. Ένα παιχνίδι είναι, οφείλουμε να πάρουμε το τρόπαιο και θα κάνουμε τα πάντα για να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Είπες νωρίτερα για το πόσο έτοιμοι θα πρέπει να παρουσιαστείτε στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρείς πως είναι ένα παιχνίδι για το οποίο θα πρέπει να δώσετε περισσότερο βάρος στην πνευματική προετοιμασία του;

«Θεωρώ ότι για να βρισκόμαστε στο επίπεδο που βρισκόμαστε, όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο, κάποια ικανότητα, ο καθένας ξεχωριστά με τα χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν. Αυτό που κάνει τη διαφορά στον πρωταθλητισμό, στο να κερδίζεις τα μεγάλα παιχνίδια είναι το πνευματικό κομμάτι. Εμένα αυτή είναι η άποψη μου και θεωρώ πως σε τέτοια παιχνίδια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πώς θα προετοιμαστεί ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Το πώς θα ”φτιάξει” τον εαυτό του, το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί όλη αυτήν την πίεση και τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσει μέσα στο παιχνίδι. Οπότε θεωρώ πως το πνευματικό κομμάτι έχει γίνει πλέον, αν και ανέκαθεν ήταν απλά τώρα ακούγεται περισσότερο, πάρα πολύ σημαντικός τομέας του πρωταθλητισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα