Μπάζα 280.000 ευρώ για τη γυναίκα – αράχνη της Γλυφάδας

Μία 57χρονη γυναίκα – αράχνη των νοτίων προαστίων, που είχε καταφέρει να εισπράξει περισσότερες από 280.000 ευρώ υποσχόμενη σε τουλάχιστον 39 ανυποψίαστα θύματα δουλειές με τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και του Ισραήλ, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ν/Α Αττικής.

Βασικό χαρακτηριστικό της δράσης της 57χρονης γυναίκας, η οποία δρούσε κατά βάση στην περιοχή της Γλυφάδας, είναι ότι προσέγγιζε πολίτες και αναπτύσσοντας αρχικά φιλικές σχέσεις, τους έπειθε ότι μέσω προσωπικών της γνωριμιών με άτομα σε θέσεις «κλειδιά» είχε τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε πρεσβείες ξένων χωρών ή πολυεθνικές επιχειρήσεις, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διαμεσολάβηση.

Ενδεικτικά, υποσχόταν θέσεις εμπορικού ακολούθου ή εκπρόσωπου ή διευθυντή εμπορικού τομέα σε Πρεσβείες, οδηγού ή προσωπικού ασφαλείας ή γραμματέα σε Πρέσβεις, διευθυντή εμπορικών καταστημάτων ή διάφορες θέσεις σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και αεροπορικές εταιρείες. Σε άλλες περιπτώσεις ζητούσε και λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενη προνομιακές επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις στο εξωτερικό ή κατοχύρωση για την αγορά ακινήτων που ανήκουν σε Πρεσβείες.

Η 57χρονη συνελήφθη χθες σε κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου προηγουμένως σε προκαθορισμένο ραντεβού είχε παραλάβει από δυο ιδιώτες το προσημειωμένο ποσό των (1.500 ευρώ), με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας σε Πρεσβεία και των προνομιακών επενδύσεων. Η δράση της συλληφθείσας προσδιορίζεται την τελευταία τουλάχιστον διετία, και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (39) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφερε να αποσπάσει (280.000) ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Επάγγελμα οι… απάτες

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία της και σε πολυτελές όχημα ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλές τραπεζικές κάρτες και βιβλιάρια καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα της. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ επάγγελμα και εξακολούθηση και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η 57χρονη έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για την εμπλοκή της σε συναφή αδικήματα. Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα