Μπεκατώρου κατά Ομοσπονδίας: “Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί δεν μιλούσα…”

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε από παράγοντα της Ομοσπονδίας σε ηλικία 22 ετών.

Στην αρχική της ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία χαρακτήρισε την καταγγελία… “δυσάρεστο περιστατικό” και άφησε αιχμές γιατί η αθλήτρια δεν μίλησε γι’ αυτό νωρίτερα.

Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέροντας πως θεωρεί απαράδεκτο το κείμενό της και αφήνοντας να εννοηθεί πως η στάση της αποτελεί έναν από τους λόγους που τόσο η ίδια όσο και τα θύματα γενικά φοβούνται να μιλήσουν.

Επίσης, προέτρεψε και άλλες γυναίκες του αθλητικού χώρου να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη δική της ιστορία, ενώ δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό τους.

Η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου:
“Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατ’ αυτό τον τρόπο μετά από μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Στο άλλο που θα σου απαντούσα, είναι για την αγάπη του κόσμου. Θέλω να εκφράσω… Να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά, πολύ ενθαρρυντικά. Και εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και ότι θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα