Μπλόκο στους οπαδούς της Μαρσέιγ από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Μπλόκο στους οπαδούς της Μαρσέιγ στήνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης για τη φάση των «8» του Europa Conference League με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης κατέθεσε έγγραφο αίτημα στις αρμόδιες αρχές ώστε να απαγορευθεί η μετακίνηση των Γάλλων οπαδών στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο ίδιος ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία τόσο με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, όσο και με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA, Τζόρτζιο Μαρκέτι για το ζήτημα.

Αναλυτικά αναφέρεται ότι:

«Παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου σε ανώτατους αξιωματούχους της UEFA

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε εγγράφως αίτημα στις αρμόδιες αρχές για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Μαρσέιγ, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (14/4/2022). Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «UEFA Europa Conference League», είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, τόσο περιμετρικά του γηπέδου, όσο και στην πόλη της Μασσαλίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαναληπτικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της Μαρσέιγ έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν και σε άλλους διεθνείς εκτός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας.

Επικοινωνία για το ίδιο θέμα είχε σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Giorgio Marchetti. Στην παρέμβασή του ο Υπουργός ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαφύλαξη της της δημόσιας τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη. τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα