Ν.Δ.: Στον αστερισμό της εσωστρέφειας

Κορυφαία στελέχη (Ντόρα, Μεϊμαράκης, Δένδιας, κ.ά.) τοποθετούνται σε μείζονα θέματα, προκαλώντας σύγχυση στους ψηφοφόρους, με την Πειραιώς να παραμένει αδρανής και να μη «σπάει αυγά»

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές είναι κάτι περισσότερο από βέβαιη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ και όλα τα… ξεφωνητά των πολιτών εις βάρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν και όποτε τολμούν να εμφανισθούν δημόσια.

Η βεβαιότητα αυτή από ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. θεωρείται ότι τους επιτρέπει να τοποθετούνται δημόσια σε διάφορα θέματα, τα οποία όμως εν πολλοίς προβληματίζουν τους ψηφοφόρους οι οποίοι μετρούν τις μέρες που θα απαλλαγούν από την κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς.

Ας ξεκινήσουμε με τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η δήλωσή του ότι «θα ήταν τιμητικό για την Ελλάδα η βράβευση οποιουδήποτε Έλληνα πρωθυπουργού με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης»  προκάλεσε…

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ένας πρωθυπουργός που αγνόησε το 70% του ελληνικού λαού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αξίζει να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης…

Σε ένα άλλο θέμα, αυτό της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, τοποθετήθηκε υπέρ της ανανέωσης της θητείας του, «αποδεχόμενος» έτσι την επίσης υπέρ της ανανέωσης πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν συμφωνούν με τις τοποθετήσεις αυτές εκείνοι που χαράσσουν την πολιτική εντός του κόμματος, και βεβαίως ο πρόεδρος της παράταξης. Επίσης, εάν συμφωνούν και οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., που επί μία τετραετία παρακολουθούσαν τον κ. Παυλόπουλο να συμφωνεί σε όλα με τον κ. Τσίπρα.

Δεν γνωρίζουμε εάν ικανοποιούν τον κ. Μεϊμαράκη τα εύσημα της εφημερίδος «Αυγή» σε πρωτοσέλιδό της, ή και το επίσης επαινετικό άρθρο του δημοσιογράφου του «Documento», Γιώργου Λακόπουλου, ο οποίος στη διαδικτυακή εφημερίδα «Ανοιχτό παράθυρο» έχει αρθρογραφήσει με τίτλο «Ένα κόμμα, δύο γραμμές, και άρωμα της 27ης Μαΐου στη  ΝΔ: Ο Μεϊμαράκης ρίχνει το γάντι στον Μητσοτάκη. Θα… τον πάει ως το τέλος!».

 

Ο μεγάλος συνασπισμός της κας Ντόρας…

Σε μια αποστροφή των δηλώσεών της, η κα Ντόρα Μπακογιάννη έριξε τη βόμβα: «Το καλοκαίρι του 2015 ήμαστε έτοιμοι για τον μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ». Στη δήλωση αυτή υπάρχουν μεγάλα και προφανώς αναπάντητα ερωτηματικά. Κατ’ αρχάς, τι εννοεί η κα Μπακογιάννη με τον πληθυντικό «ήμαστε έτοιμοι»; Ποιοι ήταν οι «έτοιμοι», από ποιον είχαν πάρει την έγκριση να ξεκινήσουν κοινή πορεία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που μέσα σε 5 μήνες είχε καταφέρει με τις «βαρουφάκιες» –αλλά εγκεκριμένες από τον Αλ. Τσίπρα– πολιτικές να φορτώσει καμιά πενηνταριά δισεκατομμύρια στην πλάτη του ελληνικού λαού;

Με ποια λογική η γνωστή φιλοσοφία των ΣΥΡΙΖΑίων αριστεριστών θα «παντρευόταν» με την αντίστοιχη της δεξιάς παράταξης, την οποία βεβαίως δεν θυμόμαστε να εκπροσωπούσε τότε η κα Μπακογιάννη;

Επειδή τον Αύγουστο του 2015 υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προφανώς η κα Ντόρα είχε συμφωνήσει μαζί του για την παραπάνω «συγκατοίκηση». Ενδεχομένως να υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Ερώτημα: Η παραπάνω τριάδα είχε τη δύναμη αλλά και την έγκριση να χαράξει πορεία αυτής της μορφής στην παράταξη της Ν.Δ.; Η απάντηση βεβαίως είναι αρνητική. Κατά συνέπεια, τι νόημα είχε η τοποθέτηση αυτή της κας Μπακογιάννη;

Ο καιροφυλακτών κ. Δένδιας

Εντύπωση έχουν προκαλέσει σε πολλές περιπτώσεις οι τοποθετήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., κ. Νίκου Δένδια.

Αφορμή η σπόντα που «πέταξε» την περασμένη Τετάρτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ρουά Ματ», σύμφωνα με την οποία τον Αύγουστο του 2013 δεν μπορούσε να «εισβάλει» στα Εξάρχεια, γιατί οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. φύλαγαν τα γραφεία της ΕΡΤ. Και με αρκετή δόση κακεντρέχειας συμπλήρωσε ότι «η ΕΡΤ –εννοώντας το κλείσιμο– μας κόστισε κάποιες μονάδες στις εκλογές». Δηλαδή, με λίγα λόγια, αν και μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, όταν έκλεισε η ΕΡΤ, είχε αντιρρήσεις τις οποίες τότε παρέλειψε να δημοσιοποιήσει. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που τον τίμησε με την τοποθέτησή του ως υπουργό σε τρία υπουργεία.

Πριν από μερικούς μήνες, στη Βουλή είχε αφήσει υπονοούμενα για «εθνικιστικές τάσεις μέσα στη Ν.Δ. που, αν είχαν επικρατήσει, θα είχαν οδηγήσει την παράταξη στο ποσοστό του 18% που είχε το 2012».

Μάλιστα, το ΣΥΡΙΖΑϊκό ακροατήριο της Βουλής είχε ξεσπάσει σε χειροκροτήματα, αφού έβλεπε έναν πρώην υπουργό και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδέχεται το βασικό αξίωμα των ΣΥΡΙΖΑίων περί «εθνικιστικών και ακροδεξιών στοιχείων» που οργανώνουν τα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακόμη, σε κάθε ευκαιρία –προφανώς εμφορούμενος από την «καραμανλική σκέψη και φιλοσοφία»– πλέκει το εγκώμιο του Πρ. Παυλόπουλου, τον οποίο υπερασπίζεται λέγοντας ότι «του φορτώνουν ευθύνες που δεν του ανήκουν».

Πρέπει κάποιος να πει στον κ. Δένδια ότι οι επιθέσεις στον Αντώνη Σαμαρά κατ’ αρχήν δεν έχουν αποτέλεσμα, και κατά δεύτερο λόγο δεν είναι επιτρεπτές όταν όλη η παράταξη έχει κινητοποιηθεί ώστε οι εκλογές να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την αυτοδυναμία. Αντί να επιτίθεται στον Αντ. Σαμαρά, που «οργώνει» κυριολεκτικά την επαρχία υπέρ της παράταξης, θα μπορούσε να ασκήσει έστω και μια ήπιας μορφής κριτική στον προ του Μεσσήνιου πολιτικού επί Ν.Δ. πρωθυπουργό, η συνεισφορά του οποίου επί δέκα συναπτά έτη (2009-2019) έχει αποτυπωθεί σε μια-δυο δηλώσεις από κύκλους και παράκυκλους, και βεβαίως στους θαμώνες επαρχιακών ταβερνών, σύμφωνα με τις προσφιλείς του συνήθειες.

Άχνα για την εκλογή της κας Τουλουπάκη

Ως γνωστόν, το σύνολο της αντιπολίτευσης και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν δημόσια καταγγείλει την υπόθεση Novartis ως τη μεγαλύτερη σκευωρία εις βάρος πολιτικών.

Κανένα όμως στέλεχος ή βουλευτής δεν μπήκε στον κόπο να διατυπώσει τη σκέψη του με ποιον τρόπο εκδηλώνεται η παραπάνω σκευωρία. Γιατί βεβαίως ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν υπογράφουν τα εισαγγελικά πορίσματα. Τα υπογράφει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κα Ελ. Τουλουπάκη, η οποία ακόμη κι εάν «επηρεάζεται» από τους πολιτικούς προϊσταμένους της, δεν παύει να αποτελεί τον «πολιορκητικό κριό» της υπόθεσης Novartis. Η κα Τουλουπάκη –παρά τις δικονομικές της παραλείψεις και τις εις βάρος της καταγγελίες (βλ. Μανιαδάκη, Αγγελή, κ.λπ.)– απολαμβάνει μια ανεξήγητη ασυλία από το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και από ΜΜΕ φίλα προσκείμενα με αυτήν.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, που με μια διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου –χωρίς οι παριστάμενοι αρεοπαγίτες να ερευνήσουν ουσιαστικά τους χειρισμούς της κας Τουλουπάκη στην έρευνα για τη Novartis– η εν λόγω εισαγγελέας ανανέωσε τη θητεία της για δύο ακόμη χρόνια, υπήρξαν ΜΜΕ της αντιπολίτευσης που έκριναν θετικά την απόφαση αυτή(!!!).

Βεβαίως, το δικαίωμα είχαν δώσει οι αρεοπαγίτες με ΣΥΡΙΖΑϊκό DNA, όπως γράψαμε στο φύλλο της περασμένης εβδομάδος, τρεις εκ των οποίων, προ της συνεδρίασης του Συμβουλίου, σε συζητήσεις στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου έλεγαν ότι θα ήταν αρνητικοί στην ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη. Τώρα, πώς «δεξιά» ΜΜΕ και αρεοπαγίτες είδαν το θέμα της ανανέωσης θετικά, είναι κάτι που ο ιστορικός του μέλλοντος σίγουρα θα ερευνήσει και θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Το γεγονός ότι η «ασυλία» της κας Τουλουπάκη μπορεί να εδράζεται σε επιεική κρίση της εισαγγελέως σε άλλα θέματα πλην της Novartis, είναι σκέψη που ίσως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα με τίτλο “Αναπάντητες δικονομικές παραβάσεις” η “Α” είχε δημοσιοποιήσει τις εντοπισθείσες παραβάσεις.

Αναπάντητες δικονομικές παραβάσεις (13/04/2019)

Δεν είναι μόνο οι καθυστερήσεις της κας Τουλουπάκη επί 17 μήνες στην έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Υπάρχουν και καραμπινάτες δικονομικές παραβάσεις που όμως τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου δεν ήταν δυνατόν να μη γνωρίζουν, αφού ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός Τύπος με μακροσκελέστατες αναφορές τους είχαν θέσει πολλές φορές την κα Τουλουπάκη προ των ευθυνών της. Και όμως, ερωτήσεις αυτής της μορφής δεν ετέθησαν από τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η «Α», που έχει παρακολουθήσει από την πρώτη στιγμή την υπόθεση Novartis, και χωρίς τον κίνδυνο να χαρακτηρισθεί ως «χορηγούμενη» από τη Novartis –αφού δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από την εν λόγω εταιρεία, από το ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.– έχει επισημάνει τις δικονομικές αυτές παραβάσεις της κας Τουλουπάκη, τις οποίες εκθέτει.

1] Η μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών κ.κ. Α. Λοβέρδου, Β. Κεγκέρογλου και Ε. Χριστοφιλοπούλου που αφορούσε τον κ. Παν. Κουρουμπλή κατετέθη στην κα Τουλουπάκη τον Μάρτιο του 2017. Η υπόθεση αυτή έφτασε στη Βουλή από την εισαγγελέα στις 5/2/2018, δηλαδή μετά από 9 μήνες.

Ερώτημα: Πού πήγε το αμελλητί που προβλέπει η σχετική νομοθεσία;

2] Η πρώτη κατάθεση μάρτυρα για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση Novartis έγινε τον Νοέμβριο του 2017. Η κατάθεση στη Βουλή του σχετικού φακέλου από την κα Τουλουπάκη έγινε στις 5/2/2018.

Ερώτημα: Πού πήγε για μία ακόμη φορά το αμελλητί;

3] Η κατάθεση μάρτυρα για εμπλοκή του Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση Novartis με την κατηγορία της δωροδοκίας κατετέθη ενώπιον της κας Τουλουπάκη τον Νοέμβριο του 2017. Και όμως, η κα Τουλουπάκη, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας, έχρισε τον κ. Ν. Μανιαδάκη προστατευόμενο μάρτυρα.

4] Ο κ. Μανιαδάκης προέβη σε δημόσια καταγγελία ότι «εκβιάζετο» –επί λέξει είπε ότι επιέζετο– από την κα Τουλουπάκη να ψευδομαρτυρήσει εις βάρος τριών πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα εις βάρος των κ.κ. Α. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη και Γ. Στουρνάρα.

Ερώτημα: Εξετάστηκε η σοβαρότατη αυτή καταγγελία, καταλυτική για την ανανέωση της θητείας της κας Τουλουπάκη, από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου; Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η καταγγελία του κ. Μανιαδάκη έχει καταγραφεί και σε δικόγραφο που κατετέθη σε δικαστήριο για την άρση της ασυλίας του. Ανέφερε αυτό το γεγονός η κα Δημητρίου, ή ο κ. Σαλίχος, ή κάποιος άλλος από τους οκτώ αρεοπαγίτες που ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της;

5] Στην περίπτωση του Γιάννος Παπαντωνίου, η κα Τουλουπάκη «γνωμοδότησε» ότι δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη για δωροδοκία εις βάρος του. Στην ίδια ακριβώς περίπτωση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, γιατί απευθύνθηκε στη Βουλή, αφού ούτε και σ’ αυτόν, σύμφωνα με την προηγούμενη τοποθέτησή της, μπορούσε ν’ ασκήσει δίωξη για παθητική δωροδοκία. Πιθανόν να άλλαξε γνώμη στο μεσοδιάστημα, άγνωστο γιατί…

6] Έχει ευθύνες για τις διαρροές τόσο για την εξέλιξη που αφορά τον κ. Νίκο Μανιαδάκη όσο και αυτή που αφορά τον κ. Α. Λοβέρδο στην εφημερίδα «Documento».

Επειδή ήδη έχει κατατεθεί εις βάρος της αγωγή κακοδικίας, από τον σύζυγο της κας Ελένης Ράικου για τις εις βάρος του διαρροές, εξετάστηκε η παράμετρος αυτή από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο;

7] Στο πόρισμά της προς τη Βουλή, που αφορούσε τον κ. Λοβέρδο, ενσωμάτωσε τις καταθέσεις μαρτύρων, με αποτέλεσμα αυτές να γίνουν γνωστές, καταργώντας έτσι τη μυστικότητα της ανάκρισης.

Ερώτημα: Η σοβαρότατη αυτή παράβαση γνωστοποιήθηκε  στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ή δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του κ. Σαλίχου;

8] Ενόψει προεκλογικής περιόδου, η κα Τουλουπάκη είχε δηλώσει σε δικαστικούς συντάκτες ότι από την αρχή του 2019 θα σταματήσει τις έρευνες. Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου δήλωσε ότι εντός 6 μηνών θα έχει περατώσει την υπόθεση Novartis.

Ερώτημα: Προτίθεται η ανώτατη δικαστική λειτουργός, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κα Ελένη Τουλουπάκη να εμπλακεί σε προεκλογικά παιγνίδια τόσο για τις ευρωεκλογές της 26/5/2019 όσο και για τις βουλευτικές που θα γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, «αβαντάρονας» την παρούσα κυβέρνηση με διώξεις, όταν επί 17 μήνες δεν έκανε το παραμικρό που να ρίξει φως στην έρευνα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

Σήμερα έχουμε να προσθέσουμε τις εξής διαπιστώσεις στην πλημμελή -κατά την γνώμη μας- έρευνα της κυρίας Τουλουπάκη για την Novartis.

1)   Οταν ο προστατευόμενος μάρτυρας με την επωνυμία ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ καταθέτει στα τέλη του 2018 δηλ. 9 μήνες μετά τις πρώτες καταθέσεις του ότι ο Φρουζής δωροδόκησε τον Ανδρέα Λοβέρδο για τον λόγο ότι ο τελευταίος τον ενημέρωσε παράνομα και εμπιστευτικά τον Δεκέμβριο 2018, πως τα ομόλογα που είχε λάβει η ΝOVARTIS από το Ελληνικό Δημόσιο, πρόκειται να “κουρευτούν” δεν μπόρεσε η κ. Τουλουπάκη, να κάνει τον απλό συνειρμό ότι επειδή το κούρεμα των ομολόγων έγινε τον Φεβρουάριο του 2012  δηλ. 14 μήνες μετά , ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν ψευδομάρτυρας. Εκτός και  αν πίστευε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος το ήξερε  10 μήνες πριν καν το αποφασίσουν όλοι οι ξένοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!!

2) Ισχυρίζεται η κ. Τουλουπάκη και οι βοηθοί Εισαγγελείς ότι η τιμολόγηση του φαρμάκου GILENYA στην τιμή των 1930 ευρώ ήταν παράνομη και έπρεπε να τιμολογηθεί στην τιμή των 1785 ευρώ και συνεπώς βλάφθηκε το Δημόσιο. Ξεχνά όμως ή παραλείπει να αναφέρει ότι την ίδια ημέρα που τιμολογήθηκε το συγκεκριμένο φάρμακο με άλλη απόφαση του  ο Ανδρέας Λοβέρδος ενέταξε το φάρμακο αυτό στην κατηγορία των ΦΥΚ ( Φάρμακα Υψηλού Κόστους), με συνέπεια αυτόματα η τιμή αποζημίωσης του από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ να πέσει στο ποσό των 1680 ευρώ!!. Και το ερώτημα είναι τι είδους έρευνα έκανε τους τελευταίους μήνες η κυρία Τουλουπάκη. Η ευνοϊκότερη για αυτήν εξήγηση είναι ότι δεν είναι επαρκής για τέτοιου είδους έρευνες. Και όμως ανανεώθηκε η θητεία της που κρίθηκε ως επιτυχής!!!

Οι συμβιβασμοί δεν αυξάνουν τις ψήφους, τις μειώνουν

Τελειώνοντας, διατυπώνουμε την άποψη ότι οι συμβιβασμοί και οι προσωπικές επιδιώξεις κάποιων δεν είναι στοιχεία τα οποία μπορούν να αυξήσουν τις ψήφους στις επικείμενες εκλογές για τη Ν.Δ. Μπορούν όμως να τις μειώσουν…

 

 

Διαβάστε επίσης