Ν. Ηλιόπουλος: «Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη η ύπαρξη 152 διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ»

Επίθεσε κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Alpha 96.5 Θεσσαλονίκης».

«Η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει με την καθημερινή τραγωδία που ζούμε στην πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε καθημερινές απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», «πλέον μιλάμε για έγκλημα», υποστήριξε, σχολιάζοντας πως «όταν είμαστε σε αυτή τη θέση, μιλάμε πλέον για εγκληματικά λάθη».

Με αφορμή και τους 116 χθεσινούς θανάτους, ρώτησε εκ νέου την κυβέρνηση «πόσες από τις καθημερινές απώλειες συμβαίνουν εκτός ΜΕΘ». «Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, ένα χρόνο μετά τον περσινό φονικό Νοέμβρη και Δεκέμβρη στη βόρεια Ελλάδα, βρισκόμαστε όχι απλά στην ίδια αλλά σε χειρότερη θέση», συνέχισε, προσθέτοντας πως «όταν χθες το βράδυ έχουμε 152 ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, η ευθύνη είναι εγκληματική και έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου, κ. Καπραβέλος, «το είπε ξεκάθαρα: εκτός ΜΕΘ ο ασθενής δεν έχει καμία τύχη» και πως «σύμφωνα με έρευνα, τα ποσοστά θνητότητας σε ανθρώπους που είναι πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ -ενώ θα έπρεπε να είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ- αγγίζουν το 97% με 99%».

Παράλληλα, σχολίασε ότι «την ίδια στιγμή ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ουσιαστικά ότι είναι το ίδιο να είσαι διασωληνωμένος εντός ΜΕΘ ή εκτός ΜΕΘ» και πως «εμφανίστηκε ως αρνητής της επιστήμης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα