«Να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού την ΕΕ»

«Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, η συλλογική δράση και η αταλάντευτη πίστη μας στο ευρωπαϊκό όραμα οφείλει να είναι η πυξίδα μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτουν η κρίση του κοινωνικού κράτους, η ανεξέλεγκτη αύξηση της παράνομης μετανάστευσης και τα μεγάλα διεθνή περιβαλλοντικά και άλλα ζητήματα».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο μήνυμα ενότητας που απέστειλε, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη διακήρυξη του Ρόμπερτ Σούμαν, η οποία δρομολόγησε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Ελλάδα, η οποία, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα ασκήσει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ήταν ανέκαθεν πιστός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ιδέας.

«Η συμμετοχή στον πυρήνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος συνέβαλε στην εδραίωση του εκδημοκρατισμού, στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου και αποτελεί μοχλό εκσυγχρονισμού του κράτους», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, «σήμερα που επικρατεί απαισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης, είναι χρέος όλων μας να αναλογιστούμε όσα καταφέραμε από κοινού με τους υπόλοιπους εταίρους μας. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την νέα κοινή μας χώρα και να δουλέψουμε μαζί για την αναζωογόνηση της πίστης στο ευρωπαϊκό όραμα, αγνοώντας τις επικίνδυνες σειρήνες του ευρωσκεπτικισμού, του λαϊκισμού και του εθνικισμού».

Α.Ι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα