Να δώσει εξηγήσεις ο Περέιρα ζητά η ΑΕΚ

Το μέγεθος των αυθαιρεσιών του αρχιδιαιτητή, Μέλο Περέιρα, δεν έχει όρια.

Με απόφαση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή λίγο πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ άλλαξε ρόλους η διαιτητική τριάδα.

Ο πρώτος βοηθός, Τόρστεν Σίφνερ ένιωσε στομαχικές διαταραχές και αντικαταστάθηκε από τον βοηθό του VAR, Μαρκ Μπορς. Έτσι λοιπόν, ο Σίφνερ στον τελικό του Σαββάτου, ανέλαβε τον ρόλο του τέταρτου διαιτητή, με τον Σβεν Γιαμπλόνσκι, από τέταρτος που είχε οριστεί να «μετατρέπεται» σε βοηθό για το VAR.

Για όλα αυτά ενημερώθηκε ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, Φέλιξ Ζβάιερ, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα αποφασίζοντας να γίνουν οι παραπάνω αλλαγές, με την ΕΠΟ να μην γνωρίζει το παραμικρό.

Το θέμα έγινε γνωστό από δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, το οποίοι αναπαρ΄ήγαναν σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες, σήμερα.

Για τον λόγο αυτό, η ΑΕΚ έστειλε επιστολή στον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα σε αυστηρότατο ύφος με τη μορφή τελεσιγράφου, η οποία κοινοποιήθηκε σε Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) για το θέμα της αλλαγής της σύνθεσης της διαιτητικής εξάδας του τελικού.

Στην Ένωση ζητούν στις επόμενες 24 ώρες από την παραλαβή της επιστολής, ο Περέιρα να απαντήσει επίσημα και γραπτώς για το αν ισχύουν αυτά περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, τι ακριβώς συνέβη, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση και ποιος το γνώριζε.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζει προκαταβολικά την πλήρη απογοήτευση και την ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που όντως ισχύουν και επιβεβαιώσει βεβαίως ο ίδιος τα γεγονότα, τα όποια αναφέρονται στον Τύπο.

Διαβάστε επίσης