«Να έχουμε έτοιμη λύση για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής»

Τα στελέχη της "Ομπρέλας" αποδέχονται να συζητήσουν ότι σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ να υπάρχει μία λύση κοινής αποδοχής

Οι περίφημες ζυμώσεις της αριστεράς είναι στο φόρτε τους αυτή την εποχή, καθώς εισήλθαμε στην προσυνεδριακή περίοδο για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί 14-17 Απριλίου.

Από τη μία όχθη του ποταμού οι «προεδρικοί» χωρισμένοι σε ομάδες (τάσεις τις αποκαλούν) και από την άλλη η εσωκομματική αντιπολίτευση υπό την «Ομπρέλα». Οι πρώτοι θέλουν στροφή προς το κέντρο και να γίνουν το νέο ΠΑΣΟΚ, οι δεύτεροι ζητούν φλας για στροφή προς τα αριστερά και σιχτιρίζουν την σοσιαλδημοκρατία. Οι «προεδρικοί», ψάχνονται το πώς θα «κλαδέψουν» τις δυνάμεις της «Ομπρέλας» στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Από την άλλη οι της «Ομπρέλας» θέλουν να διατηρήσουν δυνάμεις και να λένε δυνατά τις απόψεις τους. Πρόσφατα υπήρξε μάζωξη στελεχών της «Ομπρέλας», κάτι σύνηθες για προσυνεδριακές διαδικασίες κομμάτων της κεντροαριστεράς. Δεν θα έδινα σημασία σε αυτή την μάζωξη, αλλά έπεσαν κάποιες βόμβες. Εκεί ανέδειξαν τις ανησυχίες τους ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μετατρέψει το κόμμα σε αρχηγοκεντρικό και σοσιαλδημοκρατικό. Μίλησαν και για κυβερνήσεις συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ κι εκεί έπεσε η πρώτη βόμβα: «Για να πειστεί ο κ. Ανδρουλάκης και το ΚΚΕ να απόσχει από την ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, θα πρέπει να υπάρχει έτοιμη λύση με κοινής αποδοχής πρωθυπουργό». Και λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και η δεύτερη βόμβα: «Όλα πρέπει να συζητηθούν. Δεν πρέπει να ζητάμε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ για το Θεαθήναι». Δεν θα σας γράψω ποιος τα είπε, καθώς όλοι συμφώνησαν. Απλά θα γράψω ότι στην μάζωξη μετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Βίτσας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αννέτα Καββαδία, Ανδρέας Ξανθός και ο Πάνος Λάμπρου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα