Να φύγουν απ’ τα ξερά της Ευρώπης

Sports Παρασκήνια

Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η ΑΕΚ θα είναι οι αντιπρόσωποι της Ελλάδας στη νέα διοργάνωση της UEFA, το European Conference League. Μια διοργάνωση γ΄ διαλογής, υποβαθμισμένη, που ωστόσο αποτελεί το σκαλοπάτι ώστε η χώρα μας να πατήσει ξανά τη 15η θέση και να επαναφέρει ομάδες της στο Europa League.

Οι αλλεπάλληλες αποτυχίες στην Ευρώπη είχαν σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατρακυλήσει στη βαθμολογία τής UEFA. Έδειξαν πως δεν είναι σε θέση να κοντράρουν μικρομεσαίες ομάδες και ως εκ τούτου εισέπραξαν αυτό που τους άρμοζε.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και συνεχίζει να συμμετέχει στο Champions League. Από ’κεί και πέρα όμως το… χάος. Γιατί πώς μπορεί να ονειρεύεται κάποιος το Europa League, όταν στις ευκαιρίες που του δόθηκαν έτρωγε το ένα χαστούκι μετά το άλλο…

Με σοβαρότητα πλέον, αφού παίξουν στα… ξερά της Ευρώπης, οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει ν’ αποδείξουν πως δικαιούνται κάτι παραπάνω. Και θα μπορούν να το κάνουν, δείχνοντας τα δόντια τους έστω στις χειρότερες ομάδες του Europa League. Πώς θα γίνει αυτό; Αφενός θα πρέπει οι εκπρόσωποί μας να φθάσουν σε κάποιες προκρίσεις. Εκεί θα βρουν στον δρόμο τους ομάδες από το Europa. Oι δέκα αποκλεισμένες ομάδες των play offs του Europa League θα συνεχίζουν στους ομίλους του Conference, ενώ και οι οκτώ δεύτερες των οκτώ ομίλων του Conference θα αντιμετωπίζουν τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Europa για την πρόκριση στους 16 της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Το Europa Conference League μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για τις ελληνικές ομάδες να μαζέψουν και βαθμούς, να διακριθούν και ν’ αποδείξουν πως αξίζουν να είναι στο Europa League.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα