«Να κλείσουμε κάποιους στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές»

Με διάθεση να οξύνει ακόμη περισσότερο την πόλωση εμφανίστηκε στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης. Τι είπε ο αν. υπουργός Υγείας; Ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή».

«Έχουμε μπροστά μας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε εάν κάνουμε αναδιανομή του πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης φτωχής πλειοψηφίας, εάν δεν κόψουμε τις συντάξεις, εάν αυξήσουμε το βασικό μισθό, εάν υλοποιήσουμε όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους, ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι «θα κερδίσουμε αν βάλουμε κάποιους φυλακή. Πρέπει να επιταχύνει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών. Αν δεν σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία σ’ αυτή τη χώρα».

Ο κ. Πολάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και καταλόγισε ευθύνες για τις καθυστερήσεις στις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την διανομή των κονδυλίων. «Έχουμε την μεγαλύτερη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων. Έχουμε αλλά δεν είναι η πραγματικότητα αυτή. Τα κονδύλια έχουν φύγει από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αλλά στη ζωή δεν έχουν πέσει. Υπάρχει ένας μηχανισμός, ο οποίος είναι εχθρικός γιατί έχει συνηθίσει να δουλεύει με όρους πελατειακούς και παραοικονομίας. Μπορεί ένας υπάλληλος να καθυστερεί ένα έργο, το οποίο έχει τεράστια σημασία για μια τοπική κοινωνία;» διερωτήθηκε.

Στοχοποίησε τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ο αν. υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα γίνει, λέγοντας ότι πρέπει να συμπεριληφθεί και η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από τη Δικαιοσύνη. «Θα πρέπει κάποια να επιταχύνονται. Γιατί υπάρχει προανάκριση και κύρια ανάκριση; Έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος», είπε στοχοποιόντας τον πρώην υπουργό του Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος, τέλος, στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ουσιαστικά ύψωσε ασπίδα στον υπουργό Άμυνας. «Με τον Καμμένο συμφωνήσαμε να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια, όχι να γίνουμε ιδεολογικά αδέλφια» τόνισε.

Η απάντηση «κύκλων» της Ν.Δ.

«Το ακούσαμε και αυτό σήμερα. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να προαναγγέλλει φυλακίσεις για να μην συντριβεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Κατά τα λοιπά ο κ. Τσίπρας ψάχνει τον Ορμπαν στην ΝΔ, ενώ ανέχεται σε ρόλο εισαγγελέα τον Παύλο τον Πολάκη», σχολίασαν για την ομιλία του πηγές της Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης