Να μη θάψουν τώρα τα σκουπίδια του ποδοσφαίρου

Sports Παρασκήνια

Τώρα που κατακάθισε ο αχός, στη Super League 1 θα πρέπει να δουν ξανά το θέμα των play offs. Επειδή από αυτά βγαίνει ο πρωταθλητής, το ζήτημα της αξιοπιστίας και της ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας. Την τρέχουσα περίοδο η σειρά των έξι πρώτων ομάδων δεν διαφοροποιήθηκε στα play offs σε σχέση με τη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν στην κορυφή, αλλά στο μίνι πρωτάθλημα που ακολούθησε τον πέρασε η ΑΕΚ και στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Στην προκειμένη περίπτωση δύο εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Ή θα μειωθούν οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα play offs, σε πέντε ή και σε τέσσερις, καθώς υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσά τους και δημιουργούνται στρεβλώσεις, ή θ’ ακολουθηθεί το παράδειγμα του μπάσκετ, ώστε ειδικά για τον πρωταθλητή ν’ αναμετρηθούν οι δύο πρώτοι με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στην κανονική διάρκεια και όποιος φθάσει τις τρεις νίκες να παίρνει τον τίτλο.

Μπορεί τα πάντα να κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική φέτος, αλλά δεν θα πρέπει να σκεπάζουμε τα σκουπίδια, γιατί θα ξεθαφτούν και θα τα βρούμε μπροστά μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα