Νάουσα: Επτά παιδιά με στρεπτόκοκκο – Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου

Έως τώρα προσήλθαν 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο στο νοσοκομείο της Νάουσας

Επτά ακόμα παιδιά νοσούν με στρεπτόκοκκο στη Νάουσα, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον Μιχάλη Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως υπογραμμίζεται έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα επτά θετικά, τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Εντωμεταξύ, στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, συγγενής του 7χρονου, το οποίο διεκομίσθη από τη Νάουσα με ασθενοφόρο.

Το αγόρι, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι θετικό στον στρεπτόκοκκο αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

Ο θάνατος του 7χρονου είναι ένα τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει όλους μας. Αρκετές φορές έχουμε καταγγείλει τις τραγικές ελλείψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Όμως το Νοσοκομείο της Νάουσας διαθέτει επαρκή στελέχωση σε παιδιάτρους. Υπηρετούν πέντε παιδίατροι στο νοσοκομείο και λειτουργεί τμήμα βραχείας νοσηλείας 4 κλινών για παρακολούθηση των παιδιών που προσέρχονται.

Εάν τα παιδιά που προσέρχονται χρήζουν νοσηλείας διακομίζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων όπου για όλη τη βόρεια Ελλάδα έχουμε 8 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα το πόρισμα της οποίας αναμένουμε.

Θα πρέπει όμως να πούμε ότι οι πέντε παιδίατροι ιατροί του νοσοκομείου Νάουσας είναι εξαίρετοι επιστήμονες που έχουν σώσει πολλά παιδιά της περιοχής. Έως τώρα στο νοσοκομείο της Νάουσας έχουν προσέλθει 21 παιδιά και έκαναν το τεστ για στρεπτόκοκκο (Strep Test) και βρέθηκαν τα 7 θετικά. Τα τρία από το περιβάλλον του 7χρονου παιδιού. Τους χορηγήθηκε αντιβίωση και πήγαν σπίτι τους.

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Γεννηματάς ένα 9χρονο παιδί συγγενής του 7χρονου που διεκομίσθη από Νάουσα με ασθενοφόρο σε σταθερή καλή κατάσταση θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Προσοχή λοιπόν στους γονείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα