Νέα εποχή στην Ευρωλίγκα

Οι ομάδες-μέτοχοι της Euroleague θα ενταχθούν τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπως προέκυψε από τη σημερινή (26/04) συνεδρίαση των μετόχων της ECA στη Βαρκελώνη, παρουσία του εκτελεστικού διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου.

Τα θέματα που απασχόλησαν το συμβούλιο ήταν κυρίως οικονομικής φύσεως, ενώ ο στόχος που είχαν θέσει οι επτά ομάδες της Euroleague (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Μακάμπι, Ζάλγκιρις, Αρμάνι Μιλάνο) στη μεταξύ τους συνάντηση επί αθηναϊκού εδάφους (11/4) επετεύχθη.

Πλέον, οι ομάδες-μέτοχοι θα συμμετέχουν και θα έχουν λόγο στις αποφάσεις που σχετίζονται με τη δομή, τις εμπορικές συμφωνίες και τα τηλεοπτικά, τομείς που μέχρι σήμερα τον αποκλειστικό λόγο είχε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των μετόχων της ECA συναντήθηκε στη Βαρκελώνη.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου, τα μέλη – μέτοχοι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ECA συμφώνησαν στα κάτωθι:

– Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν πλήρως αφοσιωμένες στην ενότητά τους ως πυλώνες της συλλογικής ιδιοκτησίας τους και είναι πεπεισμένες πως αυτή η ενότητα είναι που έφερε επιτυχία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

– Κι οι έντεκα ομάδες παραμένουν αφοσιωμένες στο όραμά τους να κάνουν όλα τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν το χτίσιμο αυτής της επιτυχίας, οδηγώντας τις διοργανώσεις σε νέα ύψη.

– Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα προκειμένου να ενσωματωθούν περαιτέρω κι οι έντεκα ομάδες στην διοικητική δομή όλων των συλλογικών περιουσιακών στοιχείων, στο προσεχές Συμβούλιο των μετόχων της ECA».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα