Νέα Ιωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με 19χρονη μητέρα να εγκαταλείπει το βρέφος της σε πολυκατοικία

«Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό», είπε στους αστυνομικούς η νεαρή μητέρα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που φαίνεται να καταγράφει την 19χρονη μητέρα βγαίνοντας από το σπίτι της στην Νέα Ιωνία λίγο πριν παρατήσει το νεογέννητο βρέφος της, έδωσε στην δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό καταγράφονται καρέ καρέ οι κινήσεις της νεαρής γυναίκας: Η 19χρονη περπατά βιαστικά μέσα στο σκοτάδι με το νεογέννητο κοριτσάκι κολλημένο πάνω της. Περνά τον δρόμο λίγο πριν χαθεί στο στενό. Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα έστριψε στην οδό Κασταμονής, όπου και εγκατέλειψε το βρέφος μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ.

Η νεαρή μητέρα χρειάστηκε λιγότερο από τέσσερα λεπτά για να αφήσει το μωρό της σε σημείο που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων μακριά από το σπίτι της. Στο βίντεο του OPEN έχει καταγραφεί και η στιγμή που επιστρέφει με άδεια αγκαλιά στο σπίτι της, όπου ζει μαζί  με τη θετή της μητέρα.

Η 19χρονη συνελήφθη την Πέμπτη και οδηγήθηκε στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων όπου ομολόγησε την πράξη της. Η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίζεται, ώστε να διευκρινιστούν επακριβώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 19χρονη πήρε αυτή την απόφαση για το ίδιο της το παιδί, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί, σχετική δικογραφία σε βάρος της.

Το βρέφος βρέθηκε τυχαία από έναν κάτοικο που κάλεσε απευθείας την Άμεση Δράση. Το μωρό είχε τον ομφάλιο λώρο του, όμως, κανονικά κομμένο και φαινόταν ότι είχε δεχθεί ιατρική φροντίδα και είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο και πως στη συνέχεια, προφανώς, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί.

Τι είπε στους αστυνομικούς η 19χρονη

Σύμφωνα με το Open η 19χρονη είπε στους αστυνομικούς: «Ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με την γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδά μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό». Με δάκρυα στα μάτια, η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα του βρέφους πως ήταν έγκυος.

Τα χωριά SOS πρόκειται να αναλάβουν το άτυχο βρέφος

Στην συνέχεια το μωράκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του. Σύμφωνα με ανάλογη ανακοίνωση τα παιδικά χωρία SOS πρόκειται να αναλάβουν την επιμέλεια του νεογέννητου βρέφους.

Διαβάστε επίσης