Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Έφυγαν στελέχη από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Ποια στελέχη αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς αποχώρησαν πέντε μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, εκτός τέθηκαν οι Ερρίκος Βεντούρας, Σταμάτης Σακελίων, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Ελένη Σταματάκη και Κατερίνα Κύρου, που ανήκαν όλοι στην τάση της «Ομπρέλας».

Οι αναπληρώσεις των στελεχών, που ήταν και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην ερχόμενη συνεδρίαση του Οργάνου.

Τι συμβαίνει με τις αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;

Σημειώνεται ότι η χθεσινή τοποθέτηση του αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βασιλειάδη, πως οι αποχωρήσεις των μελών δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις 3.000, γέννησε ερωτήματα. Και αυτό επειδή μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί πάνω από 1.000 αποχωρήσεις μελών, οι οποίες γίνονται μαζικά.

Σε αυτόν τον αριθμό δε συνυπολογίζονται οι ατομικές αποχωρήσεις κι αυτό επειδή η διαδικασία που ακολουθείται, είναι η αποστολή mail με μαζικές υπογραφές. Για
παράδειγμα, αυτήν τη στιγμή έχει πάψει να υφίσταται η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς έφυγε η τεράστια πλειοψηφία των μελών της.

Το ίδιο συνέβη και με τοπικές οργανώσεις και της Αττικής και της Περιφέρειας, με κορυφαία αυτήν της Ροδόπης, όπου και αποχώρησαν 623 μέλη.

Τι γνωρίζει ο Κασσελάκης;

Πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε ότι οι αποχωρήσεις δεν είναι «κύμα», αλλά ένα ποσοστό της τάξης του 1%.

Πηγές, όμως, αναφέρουν στο in.gr πως τα πράγματα δεν είναι έτσι και μάλιστα για την παραπληροφόρηση δεν ευθύνεται ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος.

Αναφέρεται, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος δεν ενημερώνεται για το σύνολο των αποχωρησάντων, αλλά για τον αριθμό των mail που φτάνουν στα κεντρικά. Δηλαδή, σε 100 mail μπορεί να υπάρχουν 500 ονόματα συνολικά (τουλάχιστον), αλλά θα καταγραφεί μόνο ο αριθμός των μηνυμάτων και αυτός μεταφέρεται στο πρόεδρο.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μια προσπάθεια «με νύχια και με δόντια» να μην καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των αποχωρησάντων. Μάλιστα, ενδέχεται η καταγραφή των αποχωρήσεων να γίνει όταν λήξει το όριο εγγραφής νέων μελών, δηλαδή πριν το Συνέδριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα