Νέες αποκαλύψεις για τη… μπουγάδα των «μαύρων» ΑΦΜ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την έρευνα της «Α» και τον τρόπο που λειτουργεί μέχρι και σήμερα, το κύκλωμα που «ξε–μαυρίζει» τα ΑΦΜ προκειμένου οι κάτοχοί τους να παίρνουν υπέρογκα ποσά σε δάνεια που δεν δικαιούται. Τα ποσά που χάνει το ελληνικό κράτος αλλά και οι τράπεζες είναι δυσθεώρητα και παρόλο που η Black Rock είχε ανακαλύψει αυτό το «πάρτι», κάποιοι φαίνεται να εξακολουθούν να πλουτίζουν με χρήματα που τα πληρώνουν οι υπόλοιποι φορολογούμενοι μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών…

Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαδάκης

Η συνέχεια του ρεπορτάζ και η επιμονή μας να μάθουμε πώς λειτουργεί ακόμη και σήμερα το κύκλωμα, μάς οδήγησε σε ένα νέο σύστημα πλήρως εκσυγχρονισμένο που έχει τις βάσεις του σε ειδικό λογισμικό τύπου «worm», το οποίο καλύπτει τα ίχνη των χρηστών και μπαίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα χέρια στις ενδιάμεσες θέσεις.

Μετά τον έλεγχο της Black Rock και τα ευρήματα το κύκλωμα θορυβήθηκε. Για λίγο έκανε πίσω στις «δραστηριότητές» του προκειμένου να καλύψει τα όποια κενά στο σύστημα και ασφαλώς για να μην εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι. Τα «μεγάλα κεφάλια» έπρεπε να βρουν νέους τρόπους και να επανασχεδιάσουν το σύστημα, ώστε η… φάμπρικα να μην αφήνει ίχνη.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, έκοψαν τα περισσότερα καταστήματα και δούλευαν μόνο με τα κεντρικά των τραπεζών. Σε δεύτερη φάση έπρεπε να διασφαλίσουν το κομμάτι της αδιάβλητης επικοινωνίας μεταξύ των «συνεργατών». Ο τρόπος της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον υπάλληλο της τράπεζας και τον αντίστοιχο του «Τειρεσία» δεν μπορούσε να συνεχιστεί, όπως επίσης ήταν πλέον επικίνδυνο να μπαίνει ο υπάλληλος του «Τειρεσία» στο σύστημα και να αλλάζει τα δεδομένα με την ίδια ευκολία που το έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έτσι, λοιπόν, εκτός από τα δικηγορικά γραφεία, έφτιαξαν και δικά τους γραφεία, διάσπαρτα στο κέντρο (έχουμε εντοπίσει ήδη δύο) με την ταμπέλα των διεκπεραιωτών. Οι συναντήσεις γίνονταν σε ουδέτερο έδαφος και τα ΑΦΜ που έπρεπε να «καθαριστούν» τα είχε ο υπάλληλος του «Τειρεσία» σε χαρτάκι, στη τσέπη του!

Διαβάστε προσεχτικά πώς κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα της αλλαγής των δεδομένων στα τερματικά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Α» πλήρωσαν αρκετά χρήματα και έφτιαξαν για λογαριασμό τους λογισμικό με το οποίο είχαν τη δυνατότητα να το «ρίχνουν» εξ αποστάσεως μέσα στο σύστημα να το ξεκλειδώνουν και να αλλάζουν τα ΑΦΜ που ήθελαν. Αυτό, μάλιστα, γινόταν μία φορά την ημέρα, αργά το βράδυ και τα ΑΦΜ έμεναν καθαρά όλη την επόμενη ημέρα. Το επόμενο βράδυ έριχναν μέσα στο σύστημα τα νέα ΑΦΜ για να καθαρίσουν και έριχναν και τα παλιά κάνοντας την αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή τα ξανα μαύριζαν…

Τα επίμαχα έγγραφα…
Η «Α» κατάφερε και εξασφάλισε και δημοσιεύει για πρώτη φορά τα έγγραφα με τα οποία ένας πελάτης κρίνεται ικανός να πάρει δάνειο και τα αντίστοιχα που φαίνεται μαυρισμένος. Στο πρώτο έγγραφο φαίνεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας (σ.σ. για ευνόητους λόγους τα στοιχεία του δεν είναι ορατά) είναι αρκετά «μαυρισμένος». Κάνοντας την αίτηση και φτιάχνοντας τον φάκελό του, ο τραπεζικός υπάλληλος βλέπει στην οθόνη του υπολογιστή του τη συγκεκριμένη εικόνα. Τυπώνει και βάζει το επίσημο από τον «Τειρεσία» έγγραφο μέσα στο φάκελο με σκοπό την απόρριψη…

Μετά από τις επίμαχες παρεμβάσεις που περιγράψαμε παραπάνω και μέσα στο 24ωρο που έχει συμφωνηθεί, στον υπολογιστή του τραπεζικού υπαλλήλου εμφανίζεται το δεύτερο έγγραφο. Τώρα, ο επιχειρηματίας της έρευνάς μας, όχι μόνο έχει πιστοληπτική ικανότητα αλλά έχει και score, που σημαίνει ότι είναι και καλός πελάτης χωρίς καθυστερήσεις στις πληρωμές του!

Ο υπάλληλος λοιπόν τυπώνει, βάζει στο φάκελο το «καθαρό» έγγραφο και βγαίνει κανονικά το δάνειο… το κύκλωμα παίρνει τα λεφτά του και με την κάλυψη ανθρώπων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλές θέσεις στο τραπεζικό σύστημα εξακολουθούν να χάνονται εκατομμύρια ευρώ….

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα