Νέο παραλήρημα Λουτσέσκου

Κάποιος, επιτέλους, να τον μαζέψει. Κάθε όριο έχει ξεπεράσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ακόμα και αυτό της γραφικότητας. Πλέον, έχει αγγίξει -αν δεν έχει ξεπεράσει- τα όρια της επικινδυνότητας. Σε μια ακόμα συνέντευξή του, σε ΜΜΕ στη Ρουμανία, μίλησε για καταστάσεις εποχής Χίτλερ!!!

Συγκεκριμένα, για τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων, αναφορικά με τον διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, δήλωσε: «[…] Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ. Δεν θυμάμαι ποτέ καμιά αντίστοιχη κατάσταση».

Η αμετροέπεια του Ρουμάνου «(ξανα)χτύπησε κόκκινο». Συγκρίνει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και –σωστές ή λανθασμένες δεν έχει σημασία– αποφάσεις θεσμικών οργάνων σε μια δημοκρατική χώρα, με καταστάσεις στη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ!!! Και δεν είναι η πρώτη φορά…

Ο ανιστόρητος προπονητής έχει ξαναμιλήσει, ατιμώρητα, με τέτοιο απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο. Και το πράττει κατ’ επανάληψη, γιατί –όπως λέει και η λαϊκή ρήση– «βρίσκει και κάνει». Οι εργοδότες του, δηλαδή ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, και τα στελέχη της «ασπρόμαυρης» εταιρίας ποτέ δεν του… τράβηξαν το αυτί. Μάλλον, γιατί δεν διαφωνούν με τα λεγόμενα του Ρουμάνου.

Ακόμα μεγαλύτερες και βαρύτερες, είναι οι ευθύνες της Εκτελεστικής Επιτροπής στην ΕΠΟ και των δικαιοδοτικών οργάνων. Της Πειθαρχικής Επιτροπής, του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, και της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Τα λεγόμενα Λουτσέσκου –και η απάθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε αυτά– είναι άκρως εμπρηστικά και δυσφημιστικά. Αλλά κανείς από τους αρμόδιους «δεν χαλάει τη ζαχαρένια» του. Μπορούν να πυροδοτήσουν αντιδράσεις αλλά για τους ταγούς «δεν τρέχει τίποτα».

Οι επαναλαμβανόμενες αναφορές του Ρουμάνου, είναι «φτύσιμο» στην ομοσπονδία, τα δικαιοδοτικά όργανα και τους κανονισμούς. Όμως, άπαντες στο πάρκο Γουδή, καμώνονται ότι «βρέχει». Και δεν τολμούν –γιατί άραγε;– να εφαρμόσουν τους κανονισμούς που ψήφισαν και έχουν ως θεσμικό καθήκον να τηρούν.

Τόσο στον Κώδικα Δεοντολογίας, όσο και στον Πειθαρχικό Κώδικα υπάρχει ρητή και ξεκάθαρη διάταξη για «Δυσμενείς δηλώσεις και Δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων». Όπου περιγράφονται οι ελεγκτέες συμπεριφορές αλλά και πως αυτές τιμωρούνται.

Αφήνοντας ανεξέλεγκτο και ατιμώρητο τον Λουτσέσκου να παραληρεί, οι αρμόδιοι, δημιουργούν το «θερμοκήπιο» για να «φυτρώσουν» μιμητές. Και τότε, εκ των πραγμάτων, οι έχοντες το καθήκον δεν θα μπορούν να παρέμβουν. Γιατί θα κινηθούν ετεροχρονισμένα, με αλά καρτ εφαρμογή των κανονισμών και θα λειτουργήσουν –στην πράξη– «με δύο μέτρα και δύο σταθμά». Όπως συνέβη πέρυσι και με άλλους κατ’ επανάληψη παραβάτες (και) των συγκεκριμένων διατάξεων.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης