Νίκος Παπανδρέου: «Καλύτερη αξιοποίηση της ΚΑΠ και ενίσχυση κοινωνικής συνοχής της Υπαίθρου»

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε, ότι η περιφερειακή ανάπτυξη «αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της Υπαίθρου»

Σε εκδήλωση με θέμα “Περιφερειακή και Αγροτική Ανάπτυξη: Προκλήσεις και Προοπτικές” στην Τρίπολη, βρέθηκε ο Νίκος Παπανδρέου.

Ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η περιφερειακή και αγροτική ανάπτυξη «αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης της Υπαίθρου». 

 

«Αντιμετωπίζουμε τόνισε πολλαπλές προκλήσεις, όπως η αλλαγή του κλίματος, η επιβράδυνση της αγροτικής οικονομίας και η εξάρτηση από τις αγορές. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, πρέπει να επενδύσουμε στην καινοτομία και την τεχνολογία, να προωθήσουμε την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση στον αγροτικό τομέα και να στηρίξουμε τους νέους αγρότες και τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» πρόσθεσε ο Ν. Παπανδρέου. 

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών και στην στρατηγική υπαναχώρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε ότι «αποτελεί παραδοχή των λανθασμένων χειρισμών, ωστόσο δεν αποτελεί εχέγγυο ειρήνης και αποκατάστασης των διαρρηγμένων δεσμών των αγροτών με την ΕΕ».

Στο πλαίσιο αυτών των διαμαρτυριών επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας του Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε ότι «πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα δίνοντας στους γεωργούς μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων της ΚΑΠ, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των γεωργών». Και συνέχισε: «Ποια μέτρα όμως έχουν ληφθεί από την χώρα μας και ποιος είναι ο Εθνικός σχεδιασμός; Σήμερα η ελληνική ύπαιθρος βιώνει μια εγκατάλειψη και η ενδυνάμωση της αστικοποίησης θα ζητά όλο και περισσότερα προϊόντα διατροφής. Ποιος παραγωγός θα παράξει ή θα εξακολουθεί να παράγει όταν στερείται παροχών και υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για τα θέματα της καθημερινότητας; και όταν ακόμη φορτώνεται μια απέραντη γραφειοκρατία; Για όλα αυτά χρειάζονται προτάσεις και λύσεις τόνισε ο κ. Παπανδρέου που δυστυχώς η Ελληνική Κυβέρνηση δεν σχεδίασε και δεν έχει διαμορφώσει έναν οδικό χάρτη για τον αγροτικό τομέα».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα