Novartis – Gate: Ο «κοντός με τη γραβάτα» της Ευελπίδων και άλλα τινά…

Ο «Ρασπούτιν» διέταζε, ο «κοντός» εκτελούσε, η Τουλουπάκη –με τον Ντζούρα– συνεχώς ταξίδευε, το αρχείο Αγγελή που σπέρνει τρόμο και οι ωσεί παρόντες Τσιάρας, Κράνης, Πλειώτας

Οι εξελίξεις στη σκευωρία της Novartis «τρέχουν» καθημερινά. Το ίδιο και οι αποκαλύψεις για τον ρόλο κάποιων από τους εμπλεκόμενους «ερευνητές», οι οποίοι κάτω από το ΣΥΡΙΖΑϊκό πέπλο της μυστικότητας, και με αμφίβολης νομιμότητας ενέργειες, προσπάθησαν, και σε μεγάλο ποσοστό πέτυχαν, να δημιουργήσουν τις επικοινωνιακές κυρίως προϋποθέσεις ώστε τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν «σημαδέψει» να αναδειχθούν καταρχήν ένοχα στα μάτια των πολιτών, για πολιτικούς κυρίως λόγους, ανεξάρτητα εάν αργότερα τα δικαστήρια θα τους δικαίωναν.

Η αρχή της σκευωρίας ξεκίνησε από το 2015, όταν παρακάμπτοντας με κάθε τρόπο τόσο την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, όσο και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με εντολή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, και τη στήριξη του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών Τουλουπάκη, Ντζούρας και Καλούδης, κατόπιν προτροπής της γνωστής και μη εξαιρετέας δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, μετέβησαν στο Παρίσι για να πάρουν κατάθεση από τον Ερβέ Φαλτσιανί, γνωστό στέλεχος της ελβετικής τράπεζας HSBC, που είχε ήδη καταδικαστεί από τα ελβετικά δικαστήρια για παράνομη διαρροή ευαίσθητων στοιχείων της τράπεζας.

Στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν στους Έλληνες εισαγγελείς στο Παρίσι, ως προϊόν υποκλοπής, δεν μπορούσαν να έχουν δικαστική υπόσταση, εντούτοις χρησιμοποιήθηκαν εις τρόπον ώστε να σχηματιστεί η εντύπωση ότι υπήρξε χρηματισμός προσώπων συνδεομένων με πολιτικά πρόσωπα.

Ο «κοντός με τη γραβάτα» της Ευελπίδων, κ. Ηλίας Ζαγοραίος

Ένα από τα κομβικά πρόσωπα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο στην παραπάνω υπόθεση όσο και σε άλλες αργότερα, ήταν ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος –στους χώρους της πρώην Σχολής Ευελπίδων είναι γνωστός ως «ο κοντός με τη γραβάτα», λόγω της σωματικής του διάπλασης και της ένδυσής του–, ακολουθώντας τις οδηγίες του Δημ. Παπαγγελόπουλου, χωρίς να ενημερώσει τόσο την προϊσταμένη του εισαγγελέα ΑΠ, Ευτ. Κουτζαμάνη ούτε την καθ’ ύλην αρμόδια τότε εισαγγελέα Διαφθοράς κα Ελ. Ράικου, ταξίδεψε μαζί με τους οικονομικούς εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Καλούδη κατόπιν προτροπής της Γιάννας Παπαδάκου, με το ίδιο αεροπλάνο και σε αγαστή συνεργασία με τη δημοσιογράφο πήραν την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί, την οποία κατάθεση κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε στην εφημερίδα που εργαζόταν η δημοσιογράφος.

Όπως ήταν φυσικό, όταν η κα Κουτζαμάνη πληροφορήθηκε από την τηλεόραση(!!!) τις ενέργειες των υφισταμένων της εξανέστη και ξεκίνησε τα προαπαιτούμενα για την πειθαρχική δίωξη των τεσσάρων προαναφερομένων εισαγγελέων.

Τότε παρενέβη ο ήδη αναδειχθείς σε υπουργό Διαφθοράς Δημ. Παπαγγελόπουλος, και της συνέστησε να «καθίσει φρόνιμα» διότι θα ακολουθούσαν «δυσάρεστες» για την ίδια συνέπειες.

Όπως ήταν φυσικό, ο Ηλ. Ζαγοραίος, που το 2014 είχε εκλεγεί ως προϊστάμενος εισαγγελέας Πρωτοδικών, έγινε –παρά την πειθαρχικά κολάσιμη συμπεριφορά του για το ταξίδι στο Παρίσι– το αγαπημένο παιδί του Δημ. Παπαγγελόπουλου. Αν ψάξει κάποιος το καταγγελτικό υπόμνημα του Γιάννη Αγγελή, και σταθεί στο σημείο εκείνο που αναφέρεται η επαφή του Δημ. Παπαγγελόπουλου με εισαγγελέα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, είναι σαφές ότι η αναφορά έχει να κάνει με το πρόσωπο του Ηλ. Ζαγοραίου.

Άλλωστε, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι αγνώμων…

Όταν το 2016 έληγε η θητεία του Ηλ. Ζαγοραίου, ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, έναν μήνα προ της λήξης της με τον Ν. 4411/3-8-2016 και το άρθρο 11, παρ. 5, αντικατέστησε τον Ν. 1756/1988, άρθρο 16, παρ. 3, ώστε οι προϊστάμενοι των Εισαγγελιών να έχουν τη δυνατότητα ανανέωσης της θητείας τους με συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες.

Έτσι, ο Ηλ. Ζαγοραίος με την αμέριστη βοήθεια του τότε υπουργού επανεξελέγη στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την περίοδο 2016-2018.

Με τον παραπάνω νόμο, όμως, υπήρξε και μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, και αυτή ήταν η μη αναμενόμενη εκλογή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος, παρά τις ΣΥΡΙΖΑϊκές προσπάθειες να μην εκλεγεί, ψηφίστηκε από τους μισούς και πλέον της δύναμης των εισαγγελέων Εφετών.

Όπως είναι γνωστό, άμεσα κινήθηκε η διαδικασία εις βάρος του για τη δήλωσή του ότι η κα Βασιλική Θάνου είχε προβεί σε «εξωθεσμική παρέμβαση» με αποτέλεσμα να εκπέσει του αξιώματός του.

Ο Ηλ. Ζαγοραίος κατά τη δεύτερη θητεία του ανεδείχθη σε πολύ σημαντική «κολόνα» στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν τον Ιούλιο του 2018 συνέβη το γεγονός της θανατηφόρας πυρκαϊάς στο Μάτι, αν και είχε ήδη από τον Φεβρουάριο του ιδίου έτους προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών, με απόφαση νομικά αστήρικτη και απαράδεκτη της εισαγγελέως ΑΠ, Ξένης Δημητρίου, ανέλαβε την έρευνα για τους υπαιτίους της καταστροφικής πυρκαϊάς.

Έτσι, αντί στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 να παρουσιαστεί και να ενταχθεί στη δύναμη του Εφετείου Αθηνών, παρέμεινε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με δικό του γραφείο, παρά το γεγονός ότι προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε εκλεγεί ο Βαγγέλης Ιωαννίδης.

Δικονομικά, η απόφαση αυτή της Ξ. Δημητρίου ήταν αστήρικτη, αφού η συνέχεια μιας έρευνας που είχε ξεκινήσει ένας εισαγγελέας μετά την προαγωγή του και τη λήξη της θητείας του, τον σχετικό φάκελο αναλαμβάνει να ερευνήσει ο αντικαταστάτης του. Πλην όμως ενόψει εκλογών και πιθανών ευθυνών της κας Δούρου, και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε η έρευνα για την εκατόμβη των νεκρών της πυρκαϊάς στο Μάτι με το πρόσχημα της διερεύνησης να καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ξεχαστεί εν μέρει –γιατί 102 νεκροί δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν–, ώστε στις επερχόμενες εκλογές να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στο τότε κυβερνών κόμμα.

Έτσι, λοιπόν, ο Ηλ. Ζαγοραίος προχώρησε σε άσκηση δίωξης τον Μάρτιο του 2019, και στην συνέχεια ενεγράφη στη δύναμη του Εφετείου Αθηνών.

Στην υπόθεση Novartis οι περισσότερες επαφές του Δημ. Παπαγγελόπουλου με τους εισαγγελείς Διαφθοράς γίνονταν μέσω του Ηλ. Ζαγοραίου, με τον οποίο η Ελ. Τουλουπάκη είχε συχνές-πυκνές επαφές. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες είχαν εντοπίσει συναντήσεις μεταξύ τους στη Δεξαμενή Κολωνακίου. Προφανώς, ως υπηρετούντες και οι δύο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά το παρελθόν, και ως συνταξιδιώτες στο ταξίδι για την κατάθεση Φαλτσιανί στο Παρίσι, και βεβαίως ως πραγματικοί στυλοβάτες των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis, θα είχαν πολλά να κουβεντιάσουν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις…

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι με παρόμοια απόφαση για παραμονή στην έρευνα για το Noor1 με προσδοκώμενο αποτέλεσμα την άσκηση δίωξης στον εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Μαρινάκη είχε λάβει η Ξ. Δημητρίου και για την εισαγγελέα Πειραιώς Ειρ. Τζίβα αφού, παρά το γεγονός ότι είχε προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών και είχε τοποθετηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, παρέμεινε αντιδικονομικά στην έρευνα εις βάρος του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, με προφανή σκοπό να τελειώσει τη… «δουλειά» που είχαν προαποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολυταξιδεμένη κα Τουλουπάκη

Κάτι που δεν γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με τα δικαστικά δρώμενα είναι τα πολλά, μα πάρα πολλά ταξίδια της κας Τουλουπάκη σε Ευρώπη και Αμερική.

Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στη Διαύγεια για να εντοπίσει ένα πλήθος ταξιδιών –4-5 στην Αμερική και καμιά δεκαριά στην Ευρώπη–, με διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία και βεβαίως με την εκτός έδρας αμοιβή.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει, και αποτέλεσε σημείο τριβής της Ελ. Τουλουπάκη με τον πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Γ. Αγγελή, ήταν ότι τα αποτελέσματα των ταξιδιών αυτών δεν κατεγράφοντο σε σχετικές εκθέσεις που είναι απαραίτητες για να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητά τους.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, πραγματοποιούνταν ταξίδια με μεγάλα έξοδα, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Γλαφυρή απόδειξη για τα παραπάνω είναι η αρχειοθέτηση ήδη των επτά πολιτικών προσώπων που η ίδια η εισαγγελέας έβαλε στο κάδρο της Novartis, η αναμενόμενη αρχειοθέτηση των δύο υπολοιπομένων πολιτικών προσώπων –Άδ. Γεωργιάδη, Δημ. Αβραμόπουλο– και η καταδικασμένη εκ των προτέρων σε αποτυχία άσκηση δίωξης κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, αφού κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει εις βάρος του.

Το μόνο θετικό στοιχείο που βγήκε από τα ταξίδια αυτά ήταν οι εμπειρίες που απέκτησε η Ελ. Τουλουπάκη και βεβαίως οι αξέχαστες εντυπώσεις από τις εικόνες των μεγαλουπόλεων, εικόνες τις οποίες δεν θα ήταν εύκολο να αποκτήσει με τον μισθό που αμείβονται οι Έλληνες εισαγγελείς.

Το αρχείο Αγγελή που σπέρνει τρόμο…

Όπως είναι γνωστό, ο επόπτης της ανάκρισης, μετά την παραίτηση του εισαγγελέως ΑΠ, Παπαγεωργίου, Γιάννης Αγγελής ως είχε το δικαίωμα μετέβη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και πήρε τα αρχεία των πεπραγμένων της Ελ. Τουλουπάκη, τόσο για την υπόθεση Novartis όσο και άλλων υποθέσεων διαφθοράς.

Η Ελ. Τουλουπάκη αντέδρασε σε βαθμό υστερίας(!!!). Το γιατί είναι ευνόητο.

Αφ’ ενός μεν για την υπόθεση Novartis τα αρχεία εμπεριέχουν τόσο την αιτιολογία των συχνών-πυκνών ταξιδίων της εισαγγελέως και των επίκουρων εισαγγελέων Ντζούρα και Μανώλη, όσο και τις αιτιολογίες για τις αρχειοθετήσεις άλλων υποθέσεων γνωστών επιχειρηματιών, που –σύμφωνα με το παρασκήνιο που κυκλοφορεί γι’ αυτές– άλλες αρχειοθετούντο κατόπιν υποδείξεως των πολιτικών προϊσταμένων, και άλλες κατέληγαν σε δίωξη, ενδεχομένως χωρίς  αρκούντως επαρκή στοιχεία.

Ένας έμπειρος εισαγγελέας υψηλού νομικού επιπέδου, όπως ο Γιάννης Αγγελής, είναι φυσικό μελετώντας τα αρχεία αυτά να καταλήξει σε συμπεράσματα, ενδεχομένως όχι θετικά για την Ελ. Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς, τους οποίους στα δύο υπομνήματα που είχε υποβάλει στον αντεισαγγελέα ΑΠ Γρηγόρη Πεπόνη, και τα οποία είχε αρχειοθετήσει η Ξένη Δημητρίου, είχε κυριολεκτικά «θάψει» τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς.

Κάποια στιγμή, αναμένεται να δημοσιοποιήσει στους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊσταμένους του τα συμπεράσματά του, και τότε βεβαίως θ’ ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου…

Ωσεί παρόντες οι κ.κ. Τσιάρας, Κράνης, Πλειώτας

Για την Ελ. Τουλουπάκη έχουν ακουστεί και καταγραφεί τα χίλια μύρια όσα.

  • Έρευνα της Εισαγγελίας ΑΠ από τους εισαγγελείς Ζαχαρή και Σοφουλάκη.
  • Έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, από τον εισαγγελέα Σπύρο Παππά.
  • Μήνυση για κατάχρηση εξουσίας από Αντώνη Σαμαρά και Ανδρέα Λοβέρδο.
  • Αίτηση εξαίρεσής της από τον Ανδρέα Λοβέρδο.
  • Πλήθος καταγγελιών από τον επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή.
  • Και σε όλα αυτά, την προσεχή Δευτέρα κατόπιν προτάσεως 30 βουλευτών θα συγκροτηθεί μία Προανακριτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να ερευνήσει το ενδεχόμενο ηθικής αυτουργίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε κατάχρηση εξουσίας «κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργια δικαστικών λειτουργών».

Δηλαδή, για φυσική αυτουργία της Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οργάνων Δικαστηρίου, Ν. 1756/1988, άρθρο 57Α, «Θέση εκτός υπηρεσίας»:

«Ο δικαστικός λειτουργός, σε βάρος του οποίου έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για αδίκημα που μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης, μπορεί, να τεθεί προσωρινά εκτός υπηρεσίας με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του οικείου ανωτάτου δικαστικού συμβουλίου μέχρι το πέρας της εξέτασης αυτής. Στην περίπτωση αυτή ο δικαστικός λειτουργός διατηρεί τις αποδοχές του. Αν, στη συνέχεια, ασκηθεί κατ` αυτού πειθαρχική δίωξη εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 57. Αν η υπόθεση τεθεί στο αρχείο, ο δικαστικός λειτουργός επανέρχεται αυτοδίκαια στην υπηρεσία. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 3 έως 5 του προηγούμενου άρθρου».

Σημ.: όπως τροποποιήθηκε  με το άρθρο 96 του Ν.4055/2012, ΦΕΚ Α 51/12.3.2012 με έναρξη ισχύος την 2.4.2012.

Και εδώ γεννώνται τα μεγάλα ερωτηματικά. Τι άλλο πρέπει να καταγγελθεί εις βάρος της κας Τουλουπάκη, για να αποφασίσουν οι αρμόδιοι, δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, ο υφυπουργός κ. Κράνης και ο εισαγγελέας ΑΠ κ. Πλειώτας, ώστε εφαρμόζοντας τον παραπάνω νόμο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τεθεί εκτός έρευνας η εισαγγελέας, τουλάχιστον μέχρι να περατωθεί η έρευνα για τις εις βάρος της καταγγελίες;

Αιχμηρά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κάποιο deal που υπάρχει μεταξύ Τουλουπάκη και κάποιων μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας θέτει ευθέως ερώτημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έχει έρθει η κυβέρνησή του σε κάποιου είδους συμφωνία με την κα Τουλουπάκη; Και ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο αυτής της συμφωνίας;»

Επίσης, ευρέως διαρρέεται ότι σημαντικό πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, που την εποχή αυτή έχει τεθεί σε τιμητική… αποστρατεία, όταν αναφέρεται στο πρόσωπο της Ελ. Τουλουπάκη κάνει λόγο για «το δικό μας κορίτσι, τον δικό μας άνθρωπο».

Το συμπέρασμα που βγαίνει –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στα «Νέα»– είναι ότι «όποιος νομίζει κυβέρνηση ή ηγεσία της Δικαιοσύνης ότι όλο αυτό –σ.σ. εννοεί τα προαναφερόμενα– δεν έχει πάρει ήδη τη μορφή χιονοστιβάδας είναι μακριά νυχτωμένος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα